Saartje Vandenbroucke nieuwe provinciale kampioene bij dames juniores

Redactie KW

Saartje Vandenbroucke uit Hollebeke heeft zich in Heule tot West-Vlaams kampioene bij de dames juniores gekroond. De tweedejaars van Topsport Vlaanderen liet Isabel Vandewalle uit Ieper en Jesse Vandenbulcke uit Geluwe achter zich.

De koers bij de dames juniores, met ook de Deense wereldkampioene aan de start, kreeg een gesloten wedstrijdverloop. De lang verwachte massasprint leverde uiteindelijk een nieuwe provinciale op voor Vandenbroucke. “De wedstrijd had inderdaad weinig om handen”, besefte zij ook. “Voor mezelf was het de eerste koers van het seizoen. Ik had de benen niet. Anderen hadden gisteren al in Nederland gekoerst. Vrij vlug had ik door dat het hier een sprint zou worden.”

Vandewalle was heel tevreden met haar zilveren medaille. “Normaal zijn er enkele anderen sterker in de spurt, maar die bocht net voor de aankomst lag me. Mijn trainer riep me toe dat ik vooraan moest zitten en dat lukte ook. Neen, dit had ik niet verwacht.”

Vandenbulcke was eerder ontgoocheld. “Vele meisjes kwamen onderweg vragen waarom er niet gekoerst werd, maar toen ik op kop kwam, waren er velen die niet eens moeite deden om zelf hun deel van het werk te doen. Tja, zo raak je er ook niet hé.”

Jana Teirlinck werd vierde. Ook Fenna Vanhoutte, achteraf te ontgoocheld om commentaar te geven, haalde het podium niet. (TVB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier