Rus Anton Vorobyev wint proloog in Driedaagse, Yves Lampaert knap vierde

© BELGA
Redactie KW

De 24-jarige Rus Anton Vorobyev (Katusha) heeft vrijdag de proloog in de 69e editie van de Driedaagse van West-Vlaanderen (cat. 2.1) gewonnen.

In Middelkerke legde hij het 7 kilometer lange traject af in 7:57. Net vier seconden beter dan de Nieuw-Zeelander Jesse Sergent. De Tsjech Jan Barta werd op vijf seconden derde. Beste Belg was Yves Lampaert uit Ingelmunster: vierde in 8:05.

Victor Campenaerts, als achtste gestart, zette met 8:17 een eerste richttijd neer. De Luxemburger Jean-Pierre Drucker deed daar meteen negen seconden af. De Nederlander Martijn Keizer klokte wat later 8:06 af, maar Vorobyev dook als enige onder de acht minuten. Sergent, de eindlaureaat van 2011, zette een tijd neer van 8:01. Lampaert was dan al binnen gekomen en posteerde zich net achter Barta (8:02). De Estlandse titelverdediger Gert Joeaar, finishte pas in een tijd van 8:11.

Zaterdag start Vorobyev, in 2012 wereldkampioen tijdrijden bij de beloften, als leider in de eerste rit in lijn, van Brugge naar Harelbeke. Op het 174,1 kilometer lange parcours is er met de Oude Kwaremont één helling opgenomen. De driedaagse wordt zondag afgesloten met de koninginnenrit tussen Nieuwpoort en Ichtegem.

Yves Lampaert: “Niet ontevreden met vierde plaats”

Rus Anton Vorobyev wint proloog in Driedaagse, Yves Lampaert knap vierde

Duim omhoog: Yves Lampaert kan zich zeker vinden in zijn vierde plaats vandaag in Middelkerke.
© BELGA

Met een vierde plaats werd Yves Lampaert (Etixx-Quick.Step) beste Belg. “Met die vierde plaats ben ik niet ontevreden”, reageerde Lampaert. “Het is alvast een verbetering in vergelijking met mijn Driedaagse van vorig jaar.”

“Het betekent dat ik dit seizoen toch weer een stapje voorwaarts heb gezet. Ik verloor wat seconden aan het keerpunt, anders had de kloof met Vorobyev toch iets kleiner geweest en had ik een echte toptijd neergezet. Een iets langere tijdrit spreekt dan weer in mijn voordeel, maar ik ben best tevreden over mijn prestatie. Enkele favorieten lieten het wel afweten, maar ik was er zeker van dan de voormalige wereldkampioen bij de beloften er wel heel dicht ging zijn.”

De Ingelmunsterse renner hoopteen goed eindklassement neer te zetten. “Misschien kan ik tijdens de bonussprinten in de komende twee ritten in lijn wat seconden meepakken en zo dichter bij Vorobyev sluipen”, hoopt hij. “Het zal sowieso een secondenspel worden, dat is eigen aan deze rittenkoers. Ons voordeel kan misschien zijn dat we iets meer terreinkennis hebben. De kans bestaat natuurlijk ook dat we de kaart Gianni Meersman gaan trekken en dat wij alles in het werk gaan stellen om hem aan een ritzege te helpen.”

(Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier