Ruddervoordse fietst voor Think-Pink naar Barcelona

© Johan Sabbe
Redactie KW

Daisy Declerck (54) fietst in zestien dagen van Gent naar Barcelona ten voordele van de nationale borstkankercampagne Think-Pink.

Ride2Barca start op woensdag 6 augustus en eindigt op donderdag 21 augustus. Samen met negen andere sportieve vrouwen legt Daisy 1.767km af en overwint 15.165 hoogtemeters. Ze dient haar reis zelf te betalen en minstens 2.500 euro voor Think-Pink in te zamelen. Van de bijna 47.000 euro die de tien vrouwen momenteel al ten voordele van Think-Pink bijeengesprokkeld hebben, is er om en bij 12.600 euro door Daisy aangebracht. Zo heeft ze in Groenhove een ontbijt met brunch georganiseerd, dat 3.000 euro opleverde.

Geen haantjesgedrag

“We hebben ook al in groep met de tien deelnemende vrouwen getraind”, vervolgt Daisy. “De sfeer was prima: van haantjesgedrag absoluut geen sprake. Maar we tonen wel dat we er allemaal volledig voor gaan. Ik zal tijdelijk stoppen met tennissen, want ik voel aan mijn spieren dat de combinatie met fietsen heel zwaar geworden is. Bovendien wil ik een mogelijke blessure vermijden.”

(JS – foto JS)

Lees ook hierover in Krant van West-Vlaanderen, editie De Weekbode Torhout

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier