Ronde van Vlaanderen niet in het gedrang voor Sep Vanmarcke

Sep Vanmarcke start niet in Gent-Wevelgem maar de Ronde van Vlaanderen zou geen probleem mogen worden. © BELGA
Redactie KW

Geen Sep Vanmarcke aan de start van Gent-Wevelgem. De renner uit Anzegem sukkelde eerste met een ribblessure na een val en kende in de E3 Harelbeke van afgelopen vrijdag maagproblemen, waardoor hij helemaal wegzakte in de finale. De runner-up van vorige editie, na Peter Sagan, ziekt thuis uit en zal pas ten vroegste in de Ronde van Vlaanderen opnieuw in actie komen.

“Starten was geen optie voor mijn broer”, stelt sportdirecteur Ken Vanmarcke. “Sep was er na de E3 Harelbeke barslecht aan toe. Hij kon in volle finale niets meer binnen houden en zakte helemaal weg. Meteen namen wij de beslissing dat Sep Gent-Wevelgem links moest laten liggen, zodat hij kan uitzieken. Natuurlijk komt dit op een slecht moment. Het vertrouwen van een renner krijgt hierdoor een knauw, maar het is nu zo. Wij kunnen er niets aan verhelpen.”

Er zal al heel veel moeten gebeuren voordat Sep de handdoek gooit voor de Ronde

“Samen met de medische staf bekijken we zijn situatie van dag tot dag. Normaal gezien staat donderdag een verkenning van de Ronde van Vlaanderen op zijn programma. Ik denk niet dat zijn deelname aan Vlaanderens Mooiste in het gedrang komt. Er zal al heel veel moeten gebeuren voordat Sep de handdoek gooit voor deze wedstrijd. De plaats van Sep wordt zondag ingenomen door de Italiaan Alberto Bettioll, zodat we alsnog met acht renners en op volle getalsterkte aan de start komen in Deinze.”

(Belga – foto Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier