Robin Orins en Elien Vandenborre West-Vlaanderens beste bij de 13-jarige aspiranten

Redactie KW

Robin Orins is de nieuwe West-Vlaamse kampioen op de weg bij de 13-jarige aspiranten.

In Waardamme liet de renner van Zannata-Lotto CT Menen uit Heestert Rune Thoré uit Reningelst en Steve Cornette uit Alveringem achter zich. Eerder op de dag toonde Orins zich al de sterkste in de tijdrit voor Cornette en Diel Vergote uit Meulebeke. Bij de meisjes ging de titel twee keer naar Elien Vandenborre uit Ingelmunster, telkens voor Eline Vandaele uit Roeselare.

De wedstrijd over 11 ronden of 25 kilometer kreeg aanvankelijk een gesloten verloop, maar topfavoriet Robin Orins liet er nog voor halfkoers geen twijfel over bestaan. Eerst duldde hij nog het gezelschap van Seppe Vandicke en Ayrton Blieck, maar bij de volgende passage aan de aankomstlijn, met nog vijf ronden te gaan, telde hij een voorsprong van 20 seconden. Stelselmatig bouwde hij die uit tot meer dan een minuut en ondanks het verweer van onder meer Rune Thoré, Steve Cornette, Seppe Vandicke en Lawrence Stalpaert viel er tegen de veelwinnaar uit Heestert niets te beginnen.

Robin Orins: “Niet gedacht”

Robin Orins was uiteraard tevreden met de zoveelste overwinning uit zijn nog prille wielerloopbaan. “Vooraf had ik niet gedacht dat ik zou kunnen wegrijden, maar toen ik op het kleine wegeltje zag dat ik plots een kloof had, ben ik doorgegaan. Toen heb ik niet meer getwijfeld en was ik zegezeker.”

(TVB)

Robin Orins en Elien Vandenborre West-Vlaanderens beste bij de 13-jarige aspiranten

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier