Reacties op het overlijden van Igor Decraene

Redactie KW

In Meulebeke vond zaterdagnamiddag de wielerwedstrijd Omloop Mandel-Leie-Schelde plaats. We sprokkelden er enkele reacties op het overlijden van Igor Decraene. Voor de start van de wedstrijd werd een minuut stilte gehouden.


Patrick Lefevere, manager Omega Pharma-Quick.Step:

“Ik kreeg het nieuws te horen van verzorger Johan Molly. Het is een enorm verlies voor de wielersport, een enorm drama voor het gezin Decraene. Ik was 14 dagen geleden nog bij de familie Decraene voor het tekenen van een contract voor het nieuw internationaal project van onze ploeg. Igor was de eerste renner die mocht tekenen. Wat mij opviel, was dat de hele familie rond de tafel zat en enorm enthousiast was met het voorstel.”

Luc Meersman, ploegleider Trek :

“Ik leef heel erg mee met de ouders en familie, het ergste dat een gezin kan overkomen. Igors talent was ook niet ontgaan bij de Trek-leiding. Als Patrick Lefevere ons niet voor was geweest met het leveren van een tijdritfiets, dan zou hij rijden met een Trek-fiets.”

Reacties op het overlijden van Igor Decraene


© VDB

Eric Leman, oud-renner:

“Igor was nochtans kan een boerenzoon die tegen een stoot kon. Hij was een enorm groot talent met een uiterst vriendelijk karakter.”

Sven Vanthourenhout, profrenner Crélan :

“Vreselijk, niet te beschrijven, sinds dat we het nieuws gehoord hebben, denken Sven Nys en ik aan niets anders meer. Ik kwam Igor nu en dan eens tegen op training en steeds kreeg ik een goedendag.”

Tom Desmet en Daan Farrazijn, collega-renners:

“Igor was een heel sympathieke collega en vriend die altijd heel correct omging met andere renners. Hij was een stille, maar heel aangename persoon. We begrijpen het niet, er zijn geen woorden voor.”

Dirk Verwilst, burgemeester van Meulebeke:

“Dit is een ramp voor de familie. Igor bulkte van het talent en won hier enkele jaren met overmacht nog de afwachtingswedstrijd voor nieuwelingen.”

Luc Maes, bedrijfsleider Lataxco -Innergetic:

“Ik kende Igor niet persoonlijk, maar hoorde van Patrick Lefevre dat hij uit het goede hout gesneden was. Hij was een voorbeeld van een heel goede student en wielrenner.”

Reacties op het overlijden van Igor Decraene
© VDB


© VDB

(RDS – foto’s HDV/VDB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier