Profrenner Pieter Serry herstelt in ziekenhuis van Tielt van zware val

Redactie KW

Pieter Serry is zondagochtend na een val tijdens een mountainbikerit in de omgeving van zijn woonplaats Aalter afgevoerd naar het ziekenhuis in Tielt.

De 26-jarige renner van Etixx-Quick Step liep een schedelbasisfractuur en een gebroken tand op, maar moet zich niet laten opereren. Dat maakt de Belgische WorldTour-formatie zondag bekend.

Serry kwam met zijn fiets in een put terecht en verloor daarbij de controle over zijn stuur. De renner viel en landde met zijn gezicht tegen de grond. Na een diagnose in het Tieltse Sint-Andriesziekenhuis bleek Serry een schedelbasisfractuur, een gebroken tand en een aantal ondiepe wonden over te houden aan zijn crash. Een operatie is niet nodig, maar Serry moet minstens zes weken een nekbrace dragen en kan daardoor allicht niet fietsen.

“Nu wel zelf verantwoordelijk”

“Ik had heel veel pech. Ik reed op een grindweg op een rechte baan en viel nadat ik in een put reed”, legt Serry uit. “Dit is niet mijn eerste val dit seizoen, maar wel de eerste waar ik zelf voor verantwoordelijk ben. Dat is jammer. Bij mijn vorige crashes bevond ik me op de verkeerde plaats op het verkeerde moment. Ik was zelf niet de oorzaak. Nu moet ik zo snel mogelijk herstellen en een punt zetten achter mijn seizoen om 2016 op een betere manier te starten.”

Eind maart brak Serry zijn sleutelbeen in de Ronde van Catalonië. Hij geraakte klaar voor de Ronde van Italië, maar moest daar opgeven in de eerste rit in lijn, na een nieuwe val veroorzaakt door een toeschouwer. Ook in de GP van Wallonië op 16 september kwam Serry in aanraking met het asfalt. Daarbij ontwrichtte hij zijn linkerelleboog.

(Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier