‘Priester’ Wim Opbrouck siert nieuwe banner van E3 Harelbeke

Redactie KW

De organisatoren van de E3 Harelbeke hebben hun gloednieuwe banner voorgesteld.

UCI World Tour E3 Harelbeke, nu Record Bank E3 Harelbeke, maakt er een gewoonte van hun banner met veel poeha voor te stellen. Waar de banner vroeger gedurfd, exotisch of sexistisch werd bestempeld oogt het nu ‘braaf’. Of toch niet ? Na de controverse van een billenknijpende renner, laten de organisatoren zich anno 2016 van hun beste – lees heilige – kant zien. Met de slogan ‘Koers is heilig, winnen is zalig’ maken ze een allusie op Goede Vrijdag, de dag waarop het wielerfeest plaats vindt.

Pastoor van dienst is de Bavikhoofse artistieke duizendpoot Wim Opbrouck. “Ik deed het idee op in Corsica waar ik een priester fietsen zag verzetten aan zijn kerkdeur”, zegt persverantwoordelijke Jacques Coussens. “Wim was onmiddellijk bereid om daar aan mee te helpen.” De nieuwe trofee is van de hand van Marc Van Hecke die al eerder de trofeeën maakte. “Het kunstwerk bestaat uit 10 volledige fietskettingen”, verklapt hij.

Wellicht minder heisa

“We vonden in Wim Opbrouck de ideale man om door te gaan als priester voor onze hoogmis die de E3 Harelbeke toch is. We hebben er een nieuwe schitterende en in het oog springende banner bij. Bedoeling is ook dat een exemplaar van deze banner gesigneerd zal worden door de winnaar van de wedstrijd en Wim Opbrouck. De opbrengst schenken wij dan aan een goed doel.”

Vorig jaar ontstond er heel wat heisa toen de organisatoren hun banner voor de editie 2015 voorstelden. De affiche toonde de achterkant van een hostess, haar rok omhoog, en de hand van een wielrenner die dichterbij komt. Daarbij werd gesuggereerd dat deze laatste haar in de billen zou knijpen, een verwijzing naar Peter Sagan na de Ronde van Vlaanderen 2013. De affiche werd na een aantal klachten ingetrokken.

(Belga/PVH – Foto LOO)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier