Pozzato start niet in E3, Wiggins rijdt zondag Gent-Wevelgem

In de Driedaagse De Panne-Koksijde wil Wiggins er alles aan doen om nog eens te schitteren in zijn trui van wereldkampioen tijdrijden. © BELGA
Redactie KW

De Italiaan Filippo Pozzato is vrijdagmiddag niet aan de start verschenen van de 58e editie van de E3 Prijs (Bel/WorldTour), de wedstrijd die hij in 2009 al eens won. “Hij heeft koorts en last van maag en darmen”, meldde Lampre-Merida vrijdag. “Hopelijk is hij op tijd weer fit voor Gent-Wevelgem.”

Ook Bradley Wiggins start zoals voorzien niet in Harelbeke. Zondag is ‘Wiggo’ er in Gent-Wevelgem wel bij. “Wiggins was er woensdag in Waregem niet bij, omdat hij een trainingsblok verkoos. In Gent-Wevelgem zal hij wel starten. Dat was zo voorzien. Ook de Driedaagse De Panne-Koksijde staat op zijn programma, net als de Ronde van Vlaanderen en de Scheldeprijs, alvorens naar Parijs-Roubaix te trekken”, stelde Sky-ploegleider Servais Knaven.

“Wiggo wil nog eens schitteren in Driedaagse De Panne-Koksijde”

“Wiggins kent zijn lichaam beter dan wie ook en kan zelf wel bepalen welke koers hij nodig heeft om er te staan in de Helleklassieker, zijn doel van het voorjaar. In de Driedaagse De Panne-Koksijde wil hij er alles aan doen om nog eens te schitteren in zijn trui van wereldkampioen tijdrijden. Wiggins gaat vol doorgaan in de afsluitende tijdrit. Wie deze driedaagse goed kent, weet dat je dan ook een gooi kan doen naar de eindzege. Parijs-Roubaix verkenden we met hem al uitvoerig. Een eerste keer in december, daarna in februari en dat zal ook nog eens gebeuren de dinsdag voor de Scheldeprijs. Wij laten zo niets aan het toeval over.”

Giacomo Nizzolo

De Italiaan Giacomo Nizzolo hervat zondag in Gent-Wevelgem, na zijn zware val in Dwars door Vlaanderen. “Hij heeft nog wel wat last van zijn opgelopen blessures, maar wil toch starten”, vertelde persverantwoordelijke Tim Vanderjeugd van Trek. “Nizzolo was na zowat 20 kilometer koers ten val gekomen, maar zegt zelf voldoende hersteld te zijn van zijn blessures. Ook Stijn Devolder zal zijn voorziene programma verder afwerken, als hij na de E3 geen hinder meer ondervindt van zijn blessures. Fabian Cancellara rijdt zondag ook en zal ‘s avonds opnieuw huiswaarts keren. Dat is zijn gewoonte. Vrijdag voor de Ronde van Vlaanderen zakt hij naar het rennershotel af.”

(Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier