Poperingse wielerclub ziet af van tweede editie Omloop van de Westhoek

© VDB
Redactie KW

Een tweede editie van ‘Omloop van de Westhoek’ komt er voorlopig niet. Het bestuur van Wielerclub Hoppeland uit Poperinge vond een volgende editie een te groot financieel risico.

De Omloop van de Westhoek vormde een tweeluik met de Franco-Belge/Eurometropole Tour, die de dag nadien gereden werd. De rit ging niet langer in Poperinge van start. Wielerclub Hoppeland wilde met de nieuwe wedstrijd een volgende stap zetten en de Westhoek promoten. De tweede omloop was voorzien op 22 september, maar dat zal dus niet doorgaan.

De wedstrijd had een 1.1-classificatie bij de UCI. In totaal namen vorig jaar 23 ploegen deel waaronder Quick-Step Floors, Lotto-Soudal, LottoNL-Jumbo, Ag2r-La Mondiale. De koers ging van start op de Grote Markt in Nieuwpoort, doorkruiste de Westhoek, en kwam na drie lange plaatselijke rondes in Heuvelland en Ieper aan op het Stationsplein in Poperinge. André Greipel (Lotto-Soudal) won de allereerste editie van de Omloop van de Westhoek.

“De inwoners en horeca uit Poperinge waren enthousiast over de nieuwe koers. Dit was wat de Poperingenaars willen: een koers in eigen stad. Vorig jaar hadden we met Franco-Belge ook een koers in Poperinge, maar dit is iets helemaal anders”, liet voorzitter Bart Deschodt, voorzitter van Wielerclub Hoppeland na de eerste editie optekenen.

Allemaal positieve elementen, maar toch geen tweede editie. “Het wordt steeds moeilijker om met een groep vrijwilligers belangeloos koersen te organiseren”, aldus Deschodt. “Het grootste pijnpunt was de financiering van dit project. Voor 2017 dienden we al onze reserves aan te spreken. . Het is een keuze waarbij we niet over één nacht ijs gingen, maar een realistische kijk was noodzakelijk. We bedanken in elk geval het stadsbestuur en de talrijke sponsors die ons verschillende jaren getrouw ondersteunden. We lassen voor het komende jaar een sabbatjaar in. Tijd brengt raad.”

(AP)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier