Podium voor Iserbyt, ereplaatsen voor Peirens, Bekaert, Debeir, Kuypers en Cleppe

© COGHE GINO
Tom Vandenbussche

De jeugdcrossen in Ruddervoorde leverden slecht één podiumplaats voor West-Vlaanderen op. Bij de beloften moest Eli Iserbyt uit Bavikhove na een vinnig duel enkel Quinten Hermans voor zich dulden. Er vielen wel enkele knappe ereplaatsen te noteren van Yente Peirens uit Desselgem, Yentl Bekaert uit Passendale, Arno Debeir uit Torhout en Nicolas Cleppe uit Ingelmunster.

Bij de nieuwelingen, die vanochtend al om kwart voor tien de Pyfferoenweide ingestuurd werden, moest Yente Peirens, regerend Belgisch kampioen en dit seizoen al goed voor vijf crosszeges, vrede nemen met de 6de plaats. De Nederlander Luke Verburgh won na een spannend duel voor Ryan Cortjens en de Brit Ben Tulett. Jelle Vermoote uit Pervijze werd 8ste, Joran Wyseure uit Lichtervelde 12de en Jasper Dejaegher uit Gistel 14de.

Bekaert 5de

Podium voor Iserbyt, ereplaatsen voor Peirens, Bekaert, Debeir, Kuypers en Cleppe
© COGHE GINO

Bij de juniores kende Yentl Bekaert een prima start. Hij leek lange tijd op een 2de plaats af te stevenen, maar in het tweede deel van de cross moest hij nog twee concurrenten voor zich dulden. “Ik klaag niet, want Ruddervoorde ligt me meestal niet. Vorig jaar moest ik hier na een valpartij in het begin zelfs tevreden stellen met een plaats in de achtergrond. Dat zand ligt me in principe ook minder, maar hier ging het echt behoorlijk goed.” Bekaert rijdt volgende week zondag in Asper-Gavere, maar verwacht weinig van de klassieker op Oost-Vlaamse bodem. De Passendaalse leerling elektriciteit-elektromechanica vertoeft komende week met school immers drie dagen op studiereis in Parijs.

Toon Vandenbosch won na een indrukwekkende solo voor Jelle Camps en Niels Vandeputte. Arno Debeir werd 7de, Arno Van Den Broeck (vriend van Shari Bossuyt) 9de en Gerben Kuypers uit Ramskapelle 10de. Ook Maxim Dewulf uit Sint-Eloois-Winkel, die heel snel startte, werd 17de, Niels Vandermeulen uit Harelbeke 20ste.

Iserbyt staat er weer (mentaal)

Bij de beloften ging Joris Nieuwenhuis er als een speer vandoor, maar de Nederlander moest zijn snelle start bekopen en uiteindelijk Quinten Hermans en Eli Iserbyt voor zich dulden. Die laatste kwam in de slotfase nog bijna op het wiel van de regerende Europese kampioen, maar kwam net te kort. “Ik ben relatief tevreden, vooral omdat ik weer het goede gevoel teruggevonden heb. Op de technische passages kwam ik telkens wat dichter, maar in de zandbak zag ik hem elke ronde weer verder van me wegrijden.”

Podium voor Iserbyt, ereplaatsen voor Peirens, Bekaert, Debeir, Kuypers en Cleppe
© COGHE GINO

Iserbyt kende enkele moeilijke weken. “Als ik hier enkele weken geleden was gestart, zou ik als 15de geëindigd zijn. Vooral mentaal heb ik een klik moeten maken. Misschien verwachten de mensen te veel van mij. Ik heb met enkele mensen gesproken en die hebben me gerustgesteld. Ik moest niet panikeren, wel mezelf blijven. De rest is gewoon wat beter geworden en daar focuste ik me te veel op. Ik moet enkel naar mezelf kijken, zo simpel is het.”

Nicolas Cleppe werd 5de, Thomas Joseph uit Kemmel 11de en mountainbiker Niels Derveaux uit Otegem 19de. (TVB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier