Podium van cyclocross in Bredene kleurt volledig West-Vlaams

© Foto Coghe
Redactie KW

Dieter Vanthourenhout heeft woensdag de Versluys cyclocross in Bredene gewonnen.

De 30-jarige Dieter Vanthourenhout heeft woensdag de Versluyscyclocross in kustgemeente Bredene gewonnen. Hij haalde het ruim afgescheiden voor zijn jongere broer Michael Vanthourenhout. Belgisch kampioen Klaas Vantornout werd derde, zodat het hele podium bezet werd door de renners van Sunweb-Napoleongames in deze laatste veldrit van het jaar. Een mooi afscheidsgeschenk voor sponsor Sunweb. Vanaf 1 januari gaat het team als Marlux-Napoleon Games door.

Podium van cyclocross in Bredene kleurt volledig West-Vlaams
© BELGA

Het was Tim Merlier die voor de eerste echte tempoversnelling zorgde. Hij kreeg Sven Vanthourenhout en Klaas Vantornout mee in steun. Nys en co volgden op enkele meters. In de tweede ronde vormde zich een kopgroep met tien renners. Net voor halfkoers versnelde Dieter Vanthourenhout. Achter hem stokte het en speelden de renners van Sunweb-Napoleon Games het ploegenspel. Dieter Vanthourenhout kon zo stelselmatig zijn voorsprong uitbouwen en aan een knappe solo beginnen. Even sloegen Gianni Vermeersch en Sven Nys nog even de handen in elkaar, maar zij werden snel opnieuw gegrepen. Dieter Vanthourenhout bouwde een voorsprong van 50 seconden op en kon uitgebreid zijn vierde zege van het seizoen vieren.

Opvallend: blijkbaar waren ze eerder vandaag ook al de allereerste profs die in Bredene arriveerden, zo leert ons dit beeld dat Versluys Cyclocross op Twitter deelde.

(Belga – Foto’s Belga/Coghe)

Podium van cyclocross in Bredene kleurt volledig West-Vlaams

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier