Ploegleider Patrick Lefevere vrijgesproken voor fiscale fraude

24/04/17 om 09:54 - Bijgewerkt om 09:53

Volgens de rechter was het fiscaal voordeel heel beperkt en was het niet de bedoeling belastingen te ontduiken

Ploegleider Patrick Lefevere vrijgesproken voor fiscale fraude

© BELGA

Ploegleider van wielerteam Quick.Step Floors Patrick Lefevere en zijn echtgenote zijn vandaag door de correctionele rechtbank van Kortrijk vrijgesproken voor fiscale fraude. Ze hadden met de Belgische fiscus een regeling van 'enkele honderdduizenden euro' getroffen in de zaak rond ontdoken belastingen. Om tot de deal met de fiscus te komen, moest Lefevere wel toegeven dat een Luxemburgse vennootschap rond de ploeg eigenlijk vanuit België werd geleid. De rechter bevestigde dat in zijn vonnis, maar vond dat het niet de bedoeling was om belastingen te ontduiken door dit systeem en er door Lefevere of zijn echtgenote ook geen advies is gegeven aan de renners op welke manier ze hun belastingsaangifte moesten regelen.

Volgens het openbaar ministerie betaalde de Quick Step-wielerploeg jarenlang portretrechten uit met de Luxemburgse vennootschap en werden op die manier in België belastingen ontdoken. Het waren eigenlijk vooral (ex-)renners als Tom Boonen, Nico Mattan, Jurgen Van Goolen, Karsten Kroon en Stijn Devolder die het meeste voordeel deden, maar zij betaalden eerder al een minnelijke schikking, troffen een regeling met de fiscus en ontsnapten op die manier aan een proces.

Patrick Lefevere en zijn echtgenote weigerden dat te doen. Volgens de rechter was het fiscaal voordeel heel beperkt en was het niet de bedoeling belastingen te ontduiken.

(LSi)

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!