Ploegleider Nico Verhoeven : “Sep Vanmarcke zo lang mogelijk omringen”

© BELGA
Redactie KW

Het Lotto NL-Jumboteam heeft met Sep Vanmarcke een kanshebber op de eindzege in de rangen.

Ploegleider Nico Verhoeven heeft er alvast een goed gevoel bij. “Maar het is niet aan ons om de koers te maken. Daarvoor zijn er andere teams zoals BMC, Sky, Etixx-Quick.Step.”

“Vanmarcke is onze uitgesproken kopman. Ik heb hem nu drie jaar in de ploeg. En wat ook niet onbelangrijk is, is dat de ploeg rond hem al die tijd bijna dezelfde gebleven is. Er ontstaat dan zo’n vorm van toewijding en vertrouwen naar de kopman toe. In de breedte staan we sterk. In Gent komen acht renners aan de start die normaal gezien deel uitmaken van de kern van elf voor de Ronde van Vlaanderen. Onze tactiek bestaat erin zoveel mogelijk renners van onze ploeg zo ver mogelijk met Vanmarcke te laten meerijden. Aan hem om het dan af te maken. De verkenning verliep alvast perfect, nu hopen dat die lijn zich zaterdag doortrekt. Het weer zal ook belangrijk zijn, of de wind mee of tegen zit.”

“Kuurne wordt andere koek. Als de wind blijft zoals voorspeld, dan komt er opnieuw geen massasprint. Daarvoor is de strook rugwind naar de finishlijn te groot en denk ik dat we hetzelfde scenario krijgen als vorig jaar.”

(BELGA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier