Ploegleider Kris Wouters: “Geen fout gemaakt”

© BELGA
Redactie KW

Eli Iserbyt moest meer dan drie ronden wachten op de juiste banden. Die lagen in de camper en niet in de materiaalpost. Ongezien, al stelt Telenet-Fidea-ploegleider Kris Wouters dat er niemand iets te verwijten valt.

“Het parcours schoof opeens veel meer dan tijdens de opwarming”, stelde Iserbyt na afloop van het WK. “Daarom wilde ik andere banden, maar die waren niet voorhanden.” Iserbyt stak de hand in eigen boezem en verklaarde dat hij de keuze had gemaakt om op andere banden, grifo’s, te starten. Maar dat er geen rhino’s in de materiaalpost beschikbaar waren, doet toch de wenkbrauwen fronsen. “Eigenlijk niet”, weerde ploegleider Kris Wouters af. “Eigenlijk wou Eli zelf eerst met slicks (die amper een profiel hebben, voor een droog, supersnel parcours, red.) starten, maar dat hebben we hem uit zijn hoofd kunnen praten.”

Dus werd er gekozen voor grifo’s bij de start. “Maar al vrij snel vroeg Eli naar rhino’s”, aldus Wouters. “Die hadden ze niet mee in de materiaalpost, maar lagen in de camper. Is dat een fout? Tja, moeilijk te zeggen. Het feit dat Eli niet meteen kon veranderen heeft hem vooral mentaal uit balans gebracht. Je zag dat hij de kluts kwijt was. Pas toen hij met rhino’s kon rijden, ging het weer beter. Ook onze Nederlander, Max Gulickx, die brons pakte, was met grifo’s gestart, heeft ook gewisseld en zei na afloop dat het een groot verschil uitmaakte en je veel minder weggleed op het parcours dat minder hard bevroren was dan bij de verkenning. Tja, dit is jammer voor Eli, maar veel kunnen we er niet meer aan veranderen.”

Ploegleider Hans van Kasteren van Telenet-Fidea stelde op de website veldritkrant.be dat het een jammerlijk voorval is. “We hadden de voorbije weken nochtans voor alle materialen gezorgd. Het was de persoonlijke keuze van Eli om met die banden te starten, maar de ploegleiding had hem daar wel wat meer in mogen in sturen. Het is ook jammer dat ze in de camper zijn blijven liggen, maar goed, we hebben toch met Max en Eli twee renners op het podium.”

(Belga-foto Belga)