PK aspiranten nu zondag op de Zilverberg

Willy Vankeirsbulck. (Foto SB) © STEFAAN BEEL
Stijn Moerman

Zondag vindt op de Zilverberg in Roeselare het provinciaal kampioenschap op de weg voor aspiranten plaats. De organisatie is in handen van Wielergroep Beveren 2000 onder leiding van Willy Van Keirsbulck.

“Normaal had het PK plaats moeten vinden in Beveren, maar door werken in het centrum zijn we moeten uitwijken naar de Zilverberg. Als geboren en getogen Bevernaar vind ik dat spijtig, maar we hebben ook op de Zilverberg een heel mooi parcours. Met een kasseistrook zelfs! Dat is leuk voor de jonge renners, want ze spreken altijd maar over Parijs-Roubaix.”

“Waarom ik mijn schouders onder deze organisatie zet? Iemand moet het doen, hé. Er worden steeds minder koersen georganiseerd en dat vind ik heel jammer. Ik ben blij dat ik op deze manier iets kan doen voor de jeugd, want zij zijn de toekomst van ons wielrennen. Ik hoop uit de grond van mijn hart dat er snel enkele jongeren opstaan die het weer zien zitten om koersen te organiseren. Daarnaast organiseer ik dit PK ook voor Björn Leenknegt, al jaren mijn trouwe secretaris bij Beveren 2000. Zijn zoon Yaurick koerst nu bij de aspiranten en op deze manier wil ik hem bedanken voor alle inspanningen die hij geleverd heeft.” (SM)

Zondag 3 juni. Organisatie: Wielergroep Beveren 2000. Inschrijving vanaf 13 uur (12-jarigen), 14 uur (13-jarigen) en 15 uur (14-jarigen) in Café Zilverbergstatie, Oude Zilverbergstraat 32, Roeselare. Start om 14 uur (12-jarigen, 20,3 km), 15 uur (13-jarigen, 26,1 km) en 16 uur (14-jarigen, 34,8 km). Parcours (2,9 km): Oude Zilverbergstraat, Gentstraat, Bergstraat, Oude Maria’s Lindestraat, Oude Zilverbergstraat.