Pieter Vanspeybrouck en Yves Lampaert vallen net naast podium in Duitse wielerklassieker

Redactie KW

Alexander Kristoff heeft zondag voor de tweede keer in zijn carrière de Rund um den Finanzplatz Eschborn-Frankfurt (1.BC) gewonnen.

De Noor van Katusha was de snelste van een uitgedund peloton en sprintte sneller dan de Argentijn Ariel Richeze (Etixx-Quick Step) en de Ier Sam Bennett (Bora-Argon18). De 55ste editie van de Rund um den Finanzplatz stond in het teken van de terugkeer van John Degenkolb. De Duitser van Giant-Alpecin werd op 23 januari samen met zes ploegmaats aangereden tijdens een trainingsstage in Spanje. De averij was groot. Degenkolb had een reeks snijwonden, brak zijn voorarm en verloor bijna zijn wijsvinger. Na ruim drie maanden inactiviteit stond de ex-winnaar van Parijs-Roubaix zondag opnieuw aan de start van een wielerwedstrijd. Ook opnieuw van de partij: Yves Lampaert. De Belg van Etixx-Quick Step miste het klassieke voorjaar door een achillespeesblessure en kwam na Tirreno-Adriatico niet meer in actie.

Van Eschborn naar Frankfurt moesten de renners 206,8 geaccidenteerde kilometers afleggen. Zeven renners kleurden de vlucht van de dag. Bjorn Thurau (Wanty-Groupe Gobert), Reinier Honig (Team Roompot), Matvey Mamykin (Katusha), Quentin Jauregui (AG2R), Cristian Rodriguez (Wilier – Southeast) en Antonio Nibali (Nippo-Vini Fantini) trokken ten aanval en even later kwam ook Niki Terpstra (Etixx-Quick Step) nog aansluiten.

In de sprint stond er geen maat op Alexander Kristoff. De Noor van Katusha, eerder al winnaar in 2014, werd perfect in stelling gebracht en maakte het sterk af. Richeze werd tweede, Sam Bennett (met roots in Wervik, red.) derde. Met Pieter Vanspeybrouck (Topsport Vlaanderen Baloise), vierde, Yves Lampaert (Etixx-Quick Step), vijfde, en Tom Devriendt (Wanty-Groupe Gobert), zesde, eindigden er ook drie Belgen in de top tien.

(Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier