Piet Allegaert hoopt op het BK op een uitschieter

Piet Allegaert. (Foto Belga) © BELGA
Stijn Moerman

Piet Allegaert (23) is bezig aan een goede campagne in zijn tweede seizoen als prof bij Sport Vlaanderen-Baloise, maar de Slypskapellenaar hoopt toch nog op enkele uitschieters. “Eens winnen zou leuk zijn, maar bij de beloften lukte me dat ook niet vaak.”

Zondag staat in Binche het Belgisch kampioenschap op de weg voor profs op het programma. Misschien kan Piet Allegaert daar voor een uitschieter zorgen? “Ik heb gehoord dat het een zwaar parcours is”, zegt Piet. “De koers zal dus niet liegen, alleen de sterksten zullen voorop blijven. Of ik daarbij zal zijn? Ik hoop alvast over goede benen te beschikken en zolang mogelijk mee te kunnen gaan. De omloop met kasseien en enkele klimmetjes zou me wel moeten liggen. Maar dat is ook een kolfje naar de hand van alle goede voorjaarscoureurs, zoals een Philippe Gilbert, Greg Van Avermaet, Oliver Naesen… En vergeet ook maar Tim Wellens niet op dit parcours.”

Elfstedenronde

Over de conditie heeft de Slypskapellenaar alvast niet te klagen. Eind mei, begin juni toonde hij zich met enkele knappe ereplaatsen (negende in de proloog en zesde in de tweede etappe) in de Ronde van Luxemburg en zondag reed hij een sterke wedstrijd in de Elfstedenronde. “Mijn prestatie in Brugge was een opsteker na mijn mindere koers in Dwars door het Hageland. Had ik last van de hitte of was ik niet voldoende gerecupereerd na een zware trainingsweek? Ik voelde al na een paar kilometer dat het niets zou zijn.”

“Ik heb een goed gevoel overgehouden aan de Elfstedenronde. Op het BK hoop ik over goede benen te beschikken en zolang mogelijk mee te gaan”

“Ik was dan ook blij dat ik als reserve nog voor de koers van zondag werd opgeroepen. Daar zat het gevoel meteen goed en ben ik een paar keer in de aanval getrokken. In de finale heb ik mij opgeofferd voor mijn snellere ploegmaats, waardoor ik pas 49ste werd. Maar ik heb er wel een goed gevoel aan overgehouden.”

Geen winnaar

De tweedejaarsprof van Sport Vlaanderen-Baloise hoopt de komende maanden wel nog op enkele uitschieters. “Ik heb een redelijk seizoen achter de rug, maar kan nog enkele mooie resultaten gebruiken. In Luxemburg was ik telkens goed mee, maar kwam ik nog te kort om te winnen. Al ben ik daar niet echt mee bezig. Ook bij de beloften won ik moeilijk en bij de profs is de tegenstand nog een stukje sterker.”

“Ik word nu ook anders bekeken na mijn 17de plaats in Parijs-Roubaix van vorig seizoen, terwijl de rest van mijn resultaten dat jaar niet top waren. Ik reed toen gewoon veel meer in beeld. Ik hoop dit seizoen te bewijzen dat ik een stap vooruit gezet heb door enkele goede wedstrijden te besluiten met een toptienplaats”, besluit Piet, die met de IWT in Oetingen de woensdag na het BK nog een koers op zijn maat krijgt, waarna het tijd is voor een rustperiode. (SM)