Peter Sagan verblijft (even) in Oostduinkerke

© BELGA
Tom Vandenbussche

Tot en met zondag is Oostduinkerke een bekende inwoner rijker. Wereldkampioen Peter Sagan ondergaat in de West-Vlaamse badplaats een zevendaagse, preventieve blessurebehandeling die hem volgend seizoen nog sterker moet maken.

De reden van Sagans bezoek aan onze provincie is niet ver te zoeken. Dokter Peter Lagrou, die in Oostduinkerke de Wave Health & Fitness-sportgeneeskunde-praktijk openhoudt, is immers een van de ploegartsen van Tinkoff-Saxo, de ploeg van onder meer Sagan en Alberto Contador. Lagrou en zijn collega, sport- en revalidatiekinesiste Sabine De Leeuw, staan de Slovaakse wereldster bij in een preventieve blessurebehandeling. Sagan ondervond het voorbije jaar geregeld hinder aan zijn knie en heup. In de klassiekers, waarin hij telkens net tekortkwam, had hij het gevoel dat hij zijn spierkracht niet optimaal kon benutten.

“Ik ben hier met vakantie”, vertelt Peter Sagan. “Hier in België is het heel mooi weer en zijn de mensen vriendelijk. Het fitnesscentrum is top: ik zit hier iedere dag in de sauna en drink koffie in eenmooie bar. Een tweede huwelijksreis”, zo verwijst hij naar zijn recente huwelijk met Katarina Smolkova, met wie hij vorige week nog op huwelijksreis in Zanzibar was. “Neen, serieus nu. Ik ben hier om mijn seizoen voor te bereiden. Ik heb een probleem met mijn been.”

Overbelaste gewrichten

Peter Lagrou is een van de drie ploegdokters bij Tinkoff-Saxo. “Na het voorjaar heb ik Peter tijdens de Ronde van Californië onderzocht. Mijn bevindingen daar werden tijdens de daaropvolgende stage in Utah alleen maar bevestigd. Bepaalde spieren bij Peter functioneerden niet zoals het zou moeten, waardoor bepaalde gewrichten overbelast raakten. Met ontstekingen tot gevolg. Dat konden we zo niet laten en dus hebben we beslist om het probleem in het tussenseizoen te behandelen”, besluit Lagrou, die Sagan naast stabilisatie- en spierversterkende oefeningen ook kracht-, uithoudings- en wedstrijdspecifieke trainingen op de fiets laat afwerken.

Peter Sagan verblijft (even) in Oostduinkerke
© BELGA

Schrik dus niet als je een dezer dagen een 25-jarige wereldkampioen in een trui van Tinkoff-Saxo door de West-Vlaamse polders ziet rondrijden…

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier