Petekind van Frank Vandenbroucke wint Wingene Koers

Redactie KW

Franklin Six (Color Code) was na 163 kilometer de snelste van een kopgroep van vijftien.

Benjamin Declercq sprong op enkele kilometer van het einde weg uit een kopgroep van 22, waar ook Michael Vanthourenhout, Jens Vandenbogaerde, Ciske Aneca, Emiel Vermeulen, Cedric Defreyne, Benjamin Declercq, Benjamin Verraes, Aaron Verwilst, Thomas Vanhaecke, Angelo Vandaele en Jonathan Vanbetsbrugge deel van uitmaakten. Enkel Six en Vandaele konden reageren.

“Ik maakte een fout door van te ver te beginnen spurten, maar Six is intrinsiek sneller”, vertelde Declercq. “Dit was geen traject op mijn maat, maar door de hoge snelheid en de warmte was het een slopende koers. In die omstandigheden presteer ik goed. Ik voel me klaar voor het EK in Plumelec, waar het traject met een slothelling van anderhalve kilometer wel goed aansluit bij mijn mogelijkheden. Via de Tour de Moselle stoom ik me verder klaar.”

Vandaele kon leven met zijn derde plaats. “Als man van de streek ben ik erin geslaagd om goed te presteren. Ik lag op vinkenslag. Was alles bij elkaar gebleven, dan was ik nooit bij de beste tien geëindigd. Het is geen schande om te verliezen van jonge mannen met een profdroom.”

De top 10

1. Franklin Six

2. Benjamin Declercq

3. Angelo Vandaele

4. Lionel Taminiaux

5. Emiel Vermeulen

6. Lawrence Naesen

7. Jelle Mannaerts

8. Cédric Defreyne

9. Alfdan De Decker

10. Alex Mengoulas (Ned)

Klik hieronder voor de volledige uitslag

Wedstrijduitslag 07_09_2016 WINGENE KOERS (W).pdf

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier