Patrick Lefevere wordt niet meer nerveus na 24 ploegzeges

© BELGA
Redactie KW

Het Quick-Step Floors van Patrick Lefevere leverde woensdag tijdens de Scheldeprijs andermaal een knap staaltje teamwerk af. Met Fabio Jakobsen behaalde ‘The Wolfpack’ al de 24e zege van het seizoen. Geen enkel ander team komt in de buurt van dit imposante lijstje overwinningen.

“Voor mij mag dit alvast nog een tijdje blijven duren”, grapte Lefevere. “Vooral de manier waarop wij die zeges pakken, is schitterend. Eigenlijk vond ik het jammer dat Marcel Kittel in volle finale achterop was geraakt met een lekke band en zo niet meer kon meespurten met de groep. Ik had graag eens gezien hoever onze 21-jarige Fabio Jakobsen zou komen tegen Kittel.”

In de Scheldeprijs maakte de Deen Kasper Asgreen zijn debuut voor Quick-Step Floors. “Hij is ook geen gewone. En die liet zich vandaag meermaals zien. Aan hem gaan we zeker ook nog veel plezier beleven. Het loopt voortreffelijk goed met de ploeg en er is een perfecte samenhorigheid. We bekijken de zaak echter van koers tot koers. Zondag komt er, met Parijs-Roubaix, weer een belangrijke wedstrijd aan. Wij hoeven alvast niet nerveus meer te worden. We hebben al 24 zeges binnen”, besloot Lefevere.

(BELGA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier