Patrick Lefevere: “We hebben onze fouten rechtgezet”

© BELGA
Redactie KW

Bij Etixx-Quick Step botsten ze zaterdag nog op een sterke Ian Stannard. In Kuurne-Brussel-Kuurne lukte het een dag later wel. Mark Cavendish nam van iedereen de maat in een massasprint en bezorgde zo zijn team alsnog een zege in het Belgische openingsweekend. “We hebben onze fouten van zaterdag rechtgezet”, vertelde ploegmanager Patrick Lefevere zondag.

“Wij hadden voor vandaag twee ploegtactieken uitgedokterd. Een eerste was om in de bergzone de koers hard te maken. Dat deden wij ook want we hadden van de twintig man die voorop geraakten er vijf van onze ploeg bij zitten. Dat alarmeerde echter de concurrentie. Achter de kopgroep werd de jacht ingezet en werd de kloof alsmaar kleiner. Wij namen daarop het besluit om in te houden en alles weer bijeen te laten komen. Zo kozen we voor plan twee, een massasprint met Mark Cavendish. In de plaatselijke ronden hebben we dan bewust het meeste werk overgelaten aan de andere ploegen. Wij maakten het af op het einde”, aldus Lefevere.

Gretigheid

“Ik ben zeer tevreden over onze prestatie en de gretigheid waarmee mijn team uitpakte. Ik zag een sterke Lukasz Wisniowski en Yves Lampaert, maar ook de rest maakte deel uit van ons sterk blok. Mark Cavendish heeft bewezen dat hij in conditie is. Hopelijk kan hij zonder brokken verder opbouwen naar Milaan-Sanremo. Als we zaterdag al een fout maakten, dan hebben wij die zeker rechtgezet.”

(belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier