Patrick Lefevere: “Niet te voorbarig zijn over komst Marcel Kittel”

© TDW
Redactie KW

Etixx-Quick Step en Patrick Lefevere willen voor volgend seizoen graag in zee gaan met de Duitse spurter Marcel Kittel.

Dat heeft Patrick Lefevere woensdag bevestigd in de rand van de voorstelling van nieuwe sponsor Lidl. Een akkoord tussen alle partijen is er echter nog niet, Lefevere predikt geduld.

Kittel werd woensdag in de kranten aan EQS gelinkt, maar het is nog te vroeg om over een samenwerking te spreken. De Duitse spurtbom, die dit seizoen met een virus en een vormdip moest afrekenen, ligt nog één jaar onder contract bij Giant-Alpecin maar wil naar verluidt graag andere oorden opzoeken.

“We moeten niet te voorbarig zijn en vooral bepaalde stappen respecteren bij de UCI”, aldus Lefevere. “Eerst moet de UCI toestemming geven en moet Kittel zelf er met zijn huidige ploeg zien uit te geraken. Daarnaast is het aan ons om met de renner zelf een akkoord te bereiken. De weg is dus nog lang, ik zal pas kunnen zeggen dat hij een renner van Etixx-Quick Step is van zodra hij bij wijze van spreken met alle nodige documenten in mijn bureau staat.”

Nog plaats voor één extra renner

Lefevere heeft voor volgend seizoen al 29 renners onder contract staan en dus is er nog plaats voor één extra renner. Dat mag gerust een spurter zijn, zeker na het vertrek van Mark Cavendish naar de opvolger van MTN-Qhubeka. “Zelf heb ik nog niet gepraat met Kittel, maar we zullen uiteraard ook niet de enige gegadigde zijn om hem eventueel over te nemen. Ik zou Marcel er graag bijhebben, maar wil niet voorbarig zijn.”

Patrick Lefevere:
© TDW

Of Kittel nu komt of niet, voor volgend seizoen heeft Lefevere er in ieder geval een goed oog op. “Er is nog plaats voor één renner, maar er zijn veel gegadigden”, stelde hij. “Zelfs renners zelf bellen me met de vraag om bij ons te komen rijden. Wijzelf zijn geen vragende partij meer om renners aan te trekken, het zijn zij die zo graag naar ons willen komen.”

(Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier