Patrick Lefevere en Guy Dobbelaere begraven de strijdbijl

Patrick Lefevere, hier samen met Eddy Merckx, geeft toe dat hij niet vaak een blad voor de mond neemt. © BELGA
Redactie KW

Vlak voor de start van de tiende etappe van de Tour hebben teammanager Patrick Lefevere (Etixx-Quick Step) en UCI-wedstrijdvoorzitter Guy Dobbelaere het met elkaar bijgelegd.

Lefevere noemde Dobbelaere na het neutraliseren van de etappe naar Hoei vorige week maandag onbekwaam en sindsdien leefden de heren op gespannen voet met elkaar.

Vlak voor de etappe naar La Pierre-Saint-Martin spraken beiden voor het eerst sinds het incident met elkaar. Over de inhoud van het gesprek wilden ze liever niet uitweiden. “Ik ken Guy wel van naam, maar het is voor het eerst dat ik hem ontmoet”, stelde Patrick Lefevere na afloop. “We hebben gesproken over een aantal zaken die me al langer op de lever lagen, zoals het incident op de Stelvio tijdens de Giro van vorig jaar, Parijs-Roubaix van dit jaar en uiteraard de etappe van vorige week maandag waar ik vond dat neutralisatie niet nodig was.”

Guy Dobbelaere werd door Patrick Lefevere koudweg 'onbekwaam' genoemd.
Guy Dobbelaere werd door Patrick Lefevere koudweg ‘onbekwaam’ genoemd.© BELGA

“Ik ben blij dat we met elkaar gesproken hebben”, zei Guy Dobbelaere na afloop. “Ik was serieus aangedaan door wat Patrick had gezegd in de krant. Het is niet fijn om te horen dat iemand je onbekwaam vindt en bovendien werd mijn beslissing door het merendeel van het peloton wel gesteund. Ik voelde me daar de voorbije dagen toch niet goed bij. Hij heeft het niet met zoveel woorden gezegd, maar gaf toch toe dat hij misschien wat overdreven gereageerd had en hij zich zal excuseren in zijn column in Het Nieuwsblad van morgen.”

“Of ik mijn excuses zal aanbieden in de krant?”, ging Lefevere een beetje uit de weg. “Dat zien we wel. Ik weet dat ik soms straf ben in mijn uitspraken, maar ik heb er geen probleem mee om de gevolgen daarvan te dragen. Tussen Guy en mij zijn de zaken alleszins uitgeklaard, of dat nog eens in de krant moet herhaald worden is een andere zaak.”

(Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier