Parket zet alles op alles in onderzoek overlijden Igor Decraene

© BELGA
Redactie KW

Voor de nabestaanden van Igor Decraene is het tot op vandaag nog steeds een raadsel in welke omstandigheden hun zoon het leven liet en wat er zich in de paar uren van zijn dood afspeelde.

Igor Decraene won in 2013 het WK tijdrijden bij de juniores in het Italiaanse Firenze.
© BELGA

Igor Decraene werd zaterdagochtend omstreeks 5.30 uur gegrepen door de trein in Zulte. Volgens zijn vader Stefaan Decraene belde Igor zijn ouders nog zelf om 3.15 uur met de melding dat hij onderweg was naar huis. “Sindsdien zitten we met vele vragen”, liet de vader onze redactie weten.

Het parket van Gent zegt alles op alles te zetten om die vragen te beantwoorden. De speurders willen de ware toedracht achterhalen. Dat zou moeten gebeuren aan de hand van de reconstructie van het tijdsgebruik van de overleden renner, vanaf zijn komst op de fuif tot hij vertrok. Vrienden met wie hij die avond optrok en andere aanwezigen op de fuif worden verhoord. Wat na het vertrek van Igor Decraene gebeurde valt al moeilijker vast te leggen. Er zijn geen getuigen. De lijkschouwing kan het onderzoek ook vooruit helpen. Dat moet uitwijzen of Igor Decraene ongemerkt een of ander verdovend middel in zijn glas bier kreeg toegediend.

(JPT/foto belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier