P&O Ferries verscheept Tourkaravaan via haven van Zeebrugge

© Neil Holmes
Redactie KW

De Tourkaravaan wordt via de dagelijkse passagiers- en vrachtverbinding tussen Zeebrugge en Hull van P&O Ferries verscheept.

De Tour de France start op zaterdag 5 juli in Leeds met aankomst in Harrogate. De tweede etappe gaat van York naar Sheffield. De eerste twee ritten worden dus in Yorkshire (Noord-Engeland) verreden, de derde etappe van de Tour 2014 finisht in het centrum van Londen. Daarna gaat de Tour het Kanaal opnieuw over, waar de renners vanaf Le Touquet de in totaal 3.656km lange wedstrijd voortzetten om op 27 juli in Parijs te eindigen. Dat doen ze in 21 etappes. In het kader van de viering van honderd jaar Groote Oorlog doet de Tour dit jaar ook ons land waaronder Ieper aan.

Voor P&O Ferries en dus ook voor de haven van Zeebrugge betekent die Tourkaravaan een niet-onbelangrijk aantal voertuigen en personen. Gespreid over zes dagen zullen in totaal 295 voertuigen en 482 personen van die karavaan via Zeebrugge de overtocht maken. Een deel van de karavaan reist op 30 juni ook met P&O Ferries mee via Europoort (Rotterdam) naar Hull en vanuit Calais naar Dover. De terugtocht van de karavaan staat gepland voor 7 juli vanuit Dover naar Calais.

(FN-foto P&OF/FN)

Lees hierover ook in Brugsch Handelsblad, editie van vrijdag 20 juni.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier