Orica-GreenEdge neemt debutant Jens Keukeleire meer naar Ronde van Spanje

© BELGA
Redactie KW

Jens Keukeleire is dinsdag door zijn ploeg Orica-GreenEdge geselecteerd voor de Ronde van Spanje. Voor de 26-jarige West-Vlaming wordt het zijn debuut in de Vuelta.

Het nummer 6 uit de voorbije Parijs-Roubaix maakt deel uit van een selectie waarin de Colombiaan Esteban Chaves als klassementsman wordt uitgespeeld. “We willen met hem de top 10 halen”, zegt sportdirecteur Neil Stephens. “Het wordt wel geen makkelijke opdracht als je het sterke deelnemersveld ziet (met o.a. het Tour-podium Froome, Quintana en Valverde, red.).”

Orica-GreenEdge mikt daarnaast op ritwinst. De Australiër Simon Gerrans won al een etappe in 2009. De ex-laureaat van Milaan-Sanremo en Luik-Bastenaken-Luik krijgt met Mitch Docker, Caleb Ewan, Mathew Hayman, Damien Howson en Cameron Meyer vijf landgenoten naast zich. De Zuid-Afrikaan Daryl Impey is de negende man.

De 70e editie van de Ronde van Spanje begint zaterdag (22 augustus) met een korte ploegentijdrit van Puerto Banus naar Marbella en eindigt op 13 september in de hoofdstad Madrid.

(BELGA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier