Organisatoren BK wielrennen Wielsbeke verzamelen supportersclubs van renners in heus fandorp

Redactie KW

Voor dit Belgisch kampioenschap, dat op zondag 29 juni wordt verreden, verwacht men 20.000 wielerfans.

De organiserende vzw Cycling Wielsbeke pakt uit met een aantal opmerkelijke initiatieven. Een daarvan is een fandorp waar alle supportersclubs van voornamelijk streekrenners zullen worden verzameld. “Dat supportersdorp, gelegen in een driehoek tussen de Expresweg (N382), de Ridder De Ghellinckstraat en de Pannenstraat, is een primeur voor een Belgisch kampioenschap”, zegt Carlo Lambrecht, lid van de stuurgroep en voorzitter van Dwars door Vlaanderen. “Het zal voor die mensen niet nodig zijn om te sleuren met bakken drank en barbecues langs het parcours. In het dorp is alles van catering voorzien.”

Campers in laatste rechte lijn

Onder meer de aanhangers van deze renners hebben al hun komst bevestigd: Jürgen Roelandts, Gianni Meersman, Stijn Devolder, Kris Boeckmans, Kristof Vandewalle, Jelle Wallays, Sep Vanmarcke, Jens Debusschere en Guillaume Van Keirsbulck. De organisatie wil ook wielerfans die zich in een camper verplaatsen de hand reiken. Wellicht krijgen die een plaats in de laatste rechte lijn, recht tegenover het supportersdorp.

18 ronden van 13,8 km

Bij de uittekening van het parcours hebben de gemeente Wielsbeke en de vzw Cycling Wielsbeke, die voor dit BK de handen in elkaar slaan, uiteraard gekozen voor een afstand die voldoet aan de regelgeving van die wielerbond, maar die toch naar een groot aantal ronden leidt. “Het parcours van 13,8 kilometer zal 18 keer moeten worden afgelegd. Op bepaalde plaatsen, zoals in de omgeving van de Markt en de Molenstraat en bij het supportersdorp zie je de renners zelfs twee keer per ronde passeren”, klinkt het nog.

(TVW)

Meer in Krant van West-Vlaanderen, editie Het Wekelijks Nieuws Gaver.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier