Organisatie past parcours voor BK veldrijden in Oostende aan: 50 meter minder loopwerk

© BELGA
Redactie KW

Het parcours van het BK veldrijden, zondag in Oostende, zal 50 meter loopwerk minder tellen. Dat bevestigde veldritcoördinator Eddy Lissens dinsdag aan persagentschap Belga.

Maandag maakte de organisatie bekend dat een lange loopstrook in het parkoers zou worden ingekort met 150 meter, maar dat blijkt niet te kloppen. “De loopstrook zal uiteindelijk 250 meter bedragen”, bevestigde Lissens.

“Het parcours zal 2525 meter lang zijn en dus was de loopstrook van 300 meter, die oorspronkelijk was ingecalculeerd, te lang”, legde Lissens uit. “Het reglement schrijft immers voor dat slechts tien procent van het volledige parcours niet-berijdbaar mag zijn. Daarom werd de loopstrook met 50 meter ingekort tot 250 meter.”

De doortocht op het strand voor de nieuwelingen en vrouwen (elite en jeugdcategorieën) zal dan weer tot 165 meter beperkt worden. Dat deelde Belgian Cycling dinsdagavond mee. Het benadrukt dat het parcours voor het overige perfect berijdbaar is. “Met snelle rechte stroken die worden afgewisseld met technische passages, waarvoor de renners niet van de fiets moeten. Het publiek zal de renners op de hippodroom uitgebreid aan het werk kunnen zien. Tot slot herhalen wij dat Belgian Cycling over het parcours beslist in overleg met de plaatselijke organisatie”, klinkt het in een persmededeling.

(Belga)