Organisatie Gullegem Koerse neemt extra veiligheidsmaatregelen

Er komen extra veiligheidsmaatregelen binnen het peloton, hier aan de start van de Baloise Belgium Tour vorige week. © BELGA
Redactie KW

Onder impuls van de voorzitter van de wedstrijdjury, UCI-commissaris Jempi Jooren, worden dinsdag speciale veiligheidsmaatregelen toegepast in de 72ste editie van Gullegem Koerse.

Voor het eerst zal er in de kermiskoers gewerkt worden met de zogenaamde ‘way out en way in’. “We gaan op het parcours een plaats voorzien waar wagens en motards de wedstrijd kunnen verlaten en wat verderop de wedstrijd opnieuw kunnen vervoegen. Dit is een unicum, maar we kunnen op deze manier wel een steentje bijdragen tot het optimaliseren van de veiligheid bij renners en volgers”, stelt Jempi Jooren, die in de Baloise Belgium Tour ook aanwezig was als wedstrijdcommissaris.

“Deze way out en way in werd in het leven geroepen in samenspraak met het wedstrijdcollege van vandaag en de organisatie. Iedereen zal van deze maatregel op de hoogte gebracht worden tijdens de permanentie en ook via ‘radio-tour’. Met deze actie, die hopelijk navolging krijgt bij andere wedstrijden, vermijden we zo te veel beweging van wagens en motards in en rond het peloton”, besluit UCI-commissaris Jempi Jooren.

(Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier