Organisatie Driedaagse De Panne-Koksijde stelt zich vragen over toekomst

Lieuwe Westra heeft dit jaar de Driedaagse De Panne-Koksijde op zijn naam geschreven. © Belga
Redactie KW

Het bestuur van de Driedaagse De Panne-Koksijde is niet verrast van de uitspraken van Wim Van Herreweghe over de toekomst van het Vlaamse wielervoorjaar.

“Het is reeds jaren dat de heer Van Herreweghe de datum van de Driedaagse De Panne-Koksijde in zijn vizier heeft, maar wij stellen ons de vraag wie nu eigenlijk de spreekbuis is van Flanders Classics, de heer Van Herreweghe of CEO Wim Tack”, vraagt Johan Van Hecke, perscoördinator Driedaagse De Panne-Koksijde zich af in een persbericht.

Garantie voor verankering

“De heer Van Damme bracht ons begin augustus op de hoogte dat er wordt nagedacht over wijzigingen in het Vlaamse voorjaar en dat om de Vlaamse verankering in de toekomst te kunnen verzekeren. Wij zijn voor een Vlaamse verankering en een positieve samenwerking in dialoog en samenspraak met alle actoren. Wij kunnen concluderen dat de Driedaagse De Panne-Koksijde na 41 edities – met ritzeges en eindwinnaars met namen als Kristoff, olympisch kampioenen Wiggins en Viviani, Kittel, Sagan, Devolder, Chavanel, Cavendish en Greipel – een garantie is voor de verankering in het Vlaamse voorjaar”, gaat de perscoördinator verder.

Enige overgebleven meerdaagse koers

“De Koninlijke Veloclub Panne Sportief is er dan ook van overtuigd dat bondsvoorzitter Tom Van Damme een objectieve houding zal innemen om het voortbestaan en de toekomst van de Driedaagse De Panne-Koksijde te waarborgen, want de Driedaagse is de enige overgebleven meerdaagse wielerwedstrijd. Alle organisatoren, net als de wielerbond willen een verankering realiseren, maar moet dat dan ten koste van de enige meerdaagse Vlaamse wielerwedstrijd de Driedaagse De Panne-Koksijde“, aldus nog Johan Van Hecke.

(MF)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier