Oppermachtige Eli Iserbyt verstevigt leiderspositie bij juniores

© BELGA
Redactie KW

Belgisch en Europees kampioen veldrijden Eli Iserbyt uit Bavikhove heeft tijdens de vierde manche van de Superprestige in Gavere vernietigend uitgehaald.

Opnieuw stond er geen maat op de junior uit Bavikhove. Na Gieten, Zonhoven en Ruddervoorde was hij zondag ook de beste in Gavere. Van bij de start trok Eli Iserbyt ten aanval. Hij kreeg nog even tegenstand te verduren van Jappe Jaspers maar lang zou dat niet duren.

Iserbyt begon dus vrij snel aan zijn solo. In de strijd voor de tweede plaats kreeg Jappe Jaspers het aan de stok met de Nederlander Maik Van der Heijden. Op drie ronden van het einde volgde dat tweetal op 0:32 van een ontketende Eli Iserbyt. Jappe Jaspers ontdeed zich op twee ronden van het einde van Maike Van der Heijden. Laatstgenoemde kreeg al snel het gezelschap van zijn landgenoot Thijs Wolsink. De leiderspositie van Eli Iserbyt kwam nooit meer in gevaar en hij haalde het dan ook afgescheiden van Jappe Jaspers. In de sprint voor de laatste podiumplaats hield Thijs Wolsink netjes Maik Van der Heijden achter zich. De Zwitser Johan Jacobs werd vijfde.

In de tussenstand voor de Superprestige verstevigt Eli Iserbyt zijn leiderspositie voor Johan Jacobs en telt nu reeds 8 punten voorsprong op de Zwitser Johan Jacobs. “Ik boek tien op tien. Het is als een schoolrapport waarmee je graag naar huis komt, al haalde ik dat cijfer niet altijd”, lachte Iserbyt na zijn nieuwe zege. “Het was vandaag de eerste echte moddercross van het seizoen en daarom ook bijzonder zwaar en lastig. Ik had er een doel van gemaakt hier te winnen, juist omdat het zo’n mooi parcours is. Ik boekte tot nu toe al mijn zeges op droge omlopen. Nu lukt het dus ook op drassige ondergronden. Het ligt hier heel zwaar. Vooral de zone bergop is bijzonder lastig. Het lopen is een pak lastiger dan op een harde ondergrond. Je zakt diep met de fiets in het slijk en de modder.”

(Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier