Opnieuw geen maat op suprematie van Eli Iserbyt

© BELGA
Redactie KW

Eli Iserbyt (Young Telenet Fidea) uit Bavikhove heeft zondag de voorlaatste manche van de Superprestige in Hoogstraten bij de junioren gewonnen. Met die overwinning, de zevende in evenveel manches, verzekerde Iserbyt zich meteen ook van de eindwinst in het klassement.

Van bij de start dicteerde Eli Iserbyt de wet en liet hij de concurrentie onmiddellijk in de steek. Iserbyt kwam niet meer in de problemen en boekte zo zijn twintigste zege van het seizoen. Voor de tweede plaats duldde de Zwitser Johan Jacobs eveneens geen tegenstand en ook hij mocht omzeggens heel de wedstrijd alleen afwerken. De Nederlander Max Gilickx eigende zich de derde plaats toe.

“Ik heb een wat turbulente week achter de rug. Mijn mindere prestatie op het wereldkampioenschap is nog niet helemaal verteerd”, gaf de zilveren medaille van Tabor mee. “Ik ben vandaag vol voor de zege gegaan. Mijn zevende op rij voor het klassement in de Superprestige. Graag wil ik daar nog een verlengstuk aan breien in Middelkerke en zo acht op acht pakken.”

Bij de nieuwelingen was Florian Vermeersch de sterkste op en rond de veilinghallen. De Belgische kampioen pakte zijn twintigste zege van het seizoen. Enkel Andreas Goeman kon de eerste twee ronden nog wat weerwerk bieden maar moest daarna Vermeersch onherroepelijk laten rijden. Toon Vandebosch finishte als derde.

(Belga – Foto Belga)