Oostende wil na het BK ook het WK veldrijden

28/09/16 om 12:40 - Bijgewerkt om 13:04

Op 8 januari 2017 al wordt in en om de Wellingtonrenbaan het Belgisch kampioenschap veldrijden georganiseerd.

Oostende wil na het BK ook het WK veldrijden

© BELGA

De parcoursbedenkers van het Veld- en Wegritcomité Hooglede-Gits combineren daarbij de hippodroom met het vlakbij gelegen strand. Daarvoor wordt een stalen hangbrug over de Koningin Astridlaan en de tramsporen geïnstalleerd. De brug is 125 m lang en bijna 6 meter breed. Een nooit geziene constructie in het cyclocrosscircuit. Mocht het die dag stormen dan is er een alternatief traject uitgetekend.

"In het kader van onze titel 'Europese Sportstad 2017' is het fantastisch dat het Belgisch kampioenschap in Oostende wordt verreden, maar we zijn ambitieus en zijn ook kandidaat om hier in 2019 het wereldkampioenschap veldrijden te organiseren", aldus burgemeester en wielerfanaat Johan Vande Lanotte.

Het BK cyclocross is een eerste stap. "We denken verder en zijn kandidaat om het WK veldrijden in 2021 te organiseren", besluit de burgemeester. "Meer dan ooit zetten we onze ambitie kracht bij om ook de winter in Oostende uit te bouwen tot een toeristische topperiode."

(Rio/BELGA)

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!