Ook Sven Vanthourenhout reed met ‘vriend voor het leven’ Nys zijn laatste cross

© BELGA
Redactie KW

Een zeer emotioneel moment was het toen Sven Nys op zijn ‘buddy’ Sven Vanthourenhout wachtte om zo samen de eindmeet over te bollen tijdens de Sluitingscross van Oostmalle. Na de cross mochten ze nog eens samen het podium op voor een passende huldiging.

“Dat Sven Nys me betrekt in zijn huldiging is mooi, dat hij mij bejubelt ook. Maar de overwinningen, daar heeft hij toch mooi zelf voor gezorgd. Zijn indrukwekkend palmares is zijn verdienste, niet de mijne”, lachte de Beernemnaar. “Het is wel zo dat wij een unieke band hebben gekregen doorheen de jaren. Wij zijn nu eenmaal vrienden voor het leven. Daar ben ik vast van overtuigd.”

Ook Sven Vanthourenhout reed met 'vriend voor het leven' Nys zijn laatste cross
© BELGA

“Zijn gebaar ook, door op mij te wachten in de slotronde, is typisch iets voor Sven. Ik wist van niets. Ik hoorde van het publiek dat Sven op mij aan het wachten was. Een mooie geste van een hele grote meneer. Ik heb genoten van deze dag, maar ook van elke andere dag dat ik naast Sven Nys stond. Hij stopt nu en dat was voor mij ook een ideale gelegenheid om een streep te zetten onder mijn eigen loopbaan.”

Ook Sven Vanthourenhout reed met 'vriend voor het leven' Nys zijn laatste cross
© BELGA

(Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier