Ook in vierde etappe Ronde van Wallonië eindigt Gianni Meersman tweede

© BELGA
Redactie KW

Tom Van Asbroeck (Topsport Vlaanderen-Baloise) won dinsdag de vierde etappe in de Ronde van Wallonië (2.BC) gewonnen.


© BELGA

Hij klopte Gianni Meersman (Omega Pharma-Quick Step) en Viacheslav Kuznetsov (Katusha) in de sprint. Meersman, voor de vierde dag op rij tweede, behoudt de gele leiderstrui.

De rit van dinsdag ging van Herve naar Waremme over een totale afstand van 174,9 kilometer over 11 hellingen. De eerste tussenspurt, na 22,9 km, was voor Meersman, die zijn voorsprong in het eindklassement verder uitbouwde. Hij haalde het voor Silvan Dillier en Sebastian Lander. Op de côte de la Gileppe vormde zich een nieuw kopgroepje met Jérôme Cousin, Kevin Van Melsen en Tom Dernies. Stijn Devolder, maandag nog op minuten achterstand gearriveerd, slaagde erin om de aansluiting te maken.

Devolder in de aanval

Met nog 140 km voor de boeg kregen we uiteindelijk een nieuwe leidersgroep: Devolder, Wallays, Van Melsen en Maxime Anciaux. Het viertal liep uit tot zo’n 3:30. Op de côte de Saint-Remacle liep de voorsprong van het viertal op tot 4:05, maar onder impuls van Omega Pharma-Quick Step zakte de bonus zienderogen. Stijn Devolder probeerde zich van zijn medevluchters te ontdoen op 45,5 km van de streep. Pas bij zijn derde poging raakte hij weg, maar Van Melsen en Wallays maakten op 38 km van de streep toch weer de aansluiting. Tevergeef, want tegen het beukwerk van het peloton viel niets te beginnen. Op 25 km van de finish kwam alles weer samen.

Het was de jonge Tim Wellens die op de laatste helling van de dag, de Mur d’Amay, een versnelling plaatste. Zdenek Stybar pareerde en de aanval droeg niet ver. Met Pim Ligthart probeerde een andere renner van Lotto-Belisol te ontsnappen. Samen met Fedrigo en Kochetkov nam hij even 10 seconden voorsprong, maar alles liep weer samen. Van Hoecke en Florent Delfosse deden in de slotkilometers nog een ultieme poging. Hun inspanning werd echter niet beloond, waardoor een massaspurt opnieuw beslissend was. Daarin toonde Van Asbroeck zich de sterkste.

(BELGA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier