Ook Emiel Planckaert, Saartje Vandenbroucke en Jordi Warlop hebben WK-selectie beet

Redactie KW

Vandaag werden de selecties voor het komende wereldkampioenschap in Ponferrada voor juniores, beloften en dames elite bekendgemaakt. Ann-Sophie Duyck mag zich naast het werk tegen de klok ook klaarmaken voor de wegrit, terwijl juniores Emiel Planckaert, Saartje Vandenbroucke en Jordi Warlop eveneens de selectie haalden.

Ann-Sophie Duyck, de naar Hulste uitgeweken Izegemse, mag zich dus aan dubbele opdracht verwachten. De regerende Belgische tijdritkampioene richt zich vooral op de chronoproef. In de wegrit zal ze zich ongetwijfeld ten dienste moeten stellen.

Saartje Vandenbroucke uit Hollebeke is onze enige vrouwelijke vertegenwoordiger bij de jeugd. Zij mag de wegrit betwisten. Voor Vandenbroucke een kans op revanche na een pechvolle ervaring op het EK op de weg en piste. Jesse Vandenbulcke uit Geluwe was voorzien voor de tijdrit, maar viel op het laatste nippertje uit de selectie.

Bij de heren juniores mag West-Vlaanderen zoals verwacht twee renners afvaardigen: Emiel Planckaert uit Zwevegem en Jordi Warlop uit Stuivekenskerke. Eerstejaars Stan Dewulf uit Stavele is reserve voor zowel tijd- als wegrit.

Bij de beloften werd voorlopig geen West-Vlaming geselecteerd, maar de zesde en laatste stek in de selectie van bondscoach Jean-Pierre Dubois is nog vacant. Dieter Bouvry uit Sint-Eloois-Winkel en Xandro Meurisse uit Harelbeke zijn twee kanshebbers op dat laatste ticket.

De WK-selectie bij de profs – met Sep Vanmarcke een zekerheid is en streekgenoten als Jens Keukeleire en Gianni Meersman als kandidaten – wordt volgende week bekendgemaakt. (TVB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier