Ook Bruggeling Jens Keukeleire kijkt uit naar zijn eerste Europese titelstrijd

16/09/16 om 16:19 - Bijgewerkt om 16:17

Jens Keukeleire kijkt uit naar het eerste EK bij de profs. Voor sommige renners dé wedstrijd te veel op de kalender, maar voor hem niet.

Ook Bruggeling Jens Keukeleire kijkt uit naar zijn eerste Europese titelstrijd

© Yuzuru SUNADA

Naast Gianni Meersman heeft de Belgische selectie voor het EK in Plumelec met Jens Keukeleire nog een tweede ritwinnaar uit de Vuelta in haar rangen. "Ik kijk uit naar dit eerste EK", vertelde de renner van Orica-BikeExchange vrijdag. "Er zijn hier meerdere renners in onze ploeg die zich tot kampioen kunnen kronen. We moeten uitgaan van onze sterkte."

"Ons sterk collectief moeten we uitbuiten", het lijkt wel het credo van deze Belgische selectie op dit eerste EK. Ook Jens Keukeleire roemde de kracht van de Belgische ploeg. "We zijn hier met veel toppers samen, we kunnen meerdere troeven uitspelen en we zijn hier met meerdere jongens die het kunnen afwerken. Ik geloof in dit team."

"Ik kan dat wel, zo'n beetje bergop sprinten"

Zelf sprintte Keukeleire, na een lastige rit maar wel met een vlakke aankomst, naar de zege in de Vuelta. "Het schrikt me niet af om op die helling te sprinten", zei hij. "Ik kan dat wel, zo'n beetje bergop sprinten. Maar natuurlijk, op dit moment weet ik nog niet waar ik me aan kan verwachten. Ik heb het parcours nog niet gezien, ik weet niet hoe lastig die aankomst is. Als het te lastig is, zal ik wel mijn werk voor de ploeg doen."

Keukeleire kijkt uit naar het eerste EK bij de profs. Voor sommige renners dé wedstrijd te veel op de kalender, maar voor hem niet. "Ik vind dat wel plezant, zo'n wedstrijd met de nationale ploeg. Ik koers graag in dat truitje en met de andere Belgen samen. Ik vergelijk het altijd zo'n beetje met de Rode Duivels. Die spelen heel veel per jaar samen, bij ons is dat minder het geval. Dus neen, ik vind het zeker niet erg om wat meer samen te zijn met de nationale ploeg. En zo'n Europese trui, dat zal zeker mooi staan in het peloton."

(Belga)

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!