“Onze Tombroek Koerse dernywedstrijd is uniek”

Secretaris David Delva van Tombroek Koerse. © GF
Redactie KW

Op zaterdag 2 september is er een dernywedstrijd voor elite zonder contract en beloften in Rollegem. Een dergelijke dernywedstrijd is uniek in Zuid-West-Vlaanderen.

Voor de eerste keer organiseert Tombroek Koerse een dernywedstrijd op de wijk Tombroek in Rollegem. “De derny’s, waar door de wielrenners achter gereden wordt, zijn hangbrommertjes die onder andere te zien zijn op de piste tijdens de Zesdaagse van Gent”, legt Mathieu Mistiaen, voorzitter van Tombroek Koerse uit. “Ik denk dat het nog maar de tweede organisatie in West-Vlaanderen is met derny’s, dus het wordt een uniek spektakel.”

Gangmakers

De ploegen worden zaterdag voor de wedstrijd voorgesteld ter hoogte van café De Tramstatie in de Tombroekstraat. Vanaf 14 uur wordt er in twee reeksen gestart achter de derny’s met gangmakers zoals Eric Schoefs, meervoudig Belgisch kampioen op de sprint, Walter Huybrechts, die gangmaker is van meerdere Belgische topwielrenners en Ron Zijlaard uit Nederland. Ook Michel Vaarten, die Belgisch en meervoudig Europees kampioen en wereldkampioen is op de baan, en Herman Bakker, een Nederlandse gangmaker, zijn ook van de partij.

Uit de twee reeksen worden de renners en gangmakers geselecteerd, die dan een kleine en een grote finale rijden op het parcours van 3,1 km. Wielrenners die zullen meerijden zijn onder meer Stan Dewulf, Emiel Planckaert, Jochen Deweer, Joren Touquet, Nico Eeckhout en Oliver Moors. Tijdens de pauze starten sponsors en ook de winnaar van de Koers der Dorpelingen achter de derny. (EDB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier