Onze drie West-Vlaamse wielertips van de week

© KRANT VAN WEST-VLAANDEREN
Stijn Moerman en Tom Vandenbussche

Elke vrijdag geven wij onze drie tips van West-Vlaamse wielrenners, waarvan wij verwachten dat ze komend weekend zullen scoren. Deze week viel ons oog op elite zonder contract Niels Nachtergaele, belofte Harm Vanhoucke en junior Robbe Debuyck. Waarom? Dat lees je hieronder.

Niels Nachtergaele

Elite zonder contract Niels Nachtergaele (29) uit Dentergem heeft de goede vorm te pakken. Begin mei legde hij al beslag op een mooie 13de plaats in het eindklassement van Essor Breton en daar breide hij afgelopen zondag een vervolg aan met een knappe vierde stek in Boucles de l’Austreberthe. Nachtergaele, die de voorbije seizoenen aan de slag was in Franse loondienst bij ESEG Douai, voelt zich dus thuis op de Franse wegen. Van vrijdag tot zondag rijdt hij bovendien de Tour du Loiret in Frankrijk, een driedaagse die hij vorig jaar nog won. De renner van Tops Antiek-Atom 6 hoopt er opnieuw sterk voor de dag te komen, maar verwacht echter dat het moeilijk zal worden om dat nummertje te herhalen. Dit jaar staat er op de slotdag immers nog een tijdrit geprogrammeerd.

Harm Vanhoucke

Onze drie West-Vlaamse wielertips van de week
© KRANT VAN WEST-VLAANDEREN

Belofte Harm Vanhoucke (18) uit Aalbeke rijdt momenteel de Ronde de l’Isard in de Pyreneeën, het eerste hoofddoel van het seizoen voor de eerstejaars van Lotto-Soudal U23. Op het menu: vier ritten, waarvan drie in het bergen en zelfs twee met een aankomst bergop. Na de openingsrit met aankomst in skistation Goulier-Neige wacht vrijdag een gevreesde rit over de Col de Chioula en aankomst boven op Ax-les-3-Domaines, een bekende aankomst uit de Tour de France. Na een heuvelachtige rit op zaterdag staat op de slotdag nog een heuse bergrit op het menu met de beklimmingen van de Col de Portet d’Aspet en de Col de la Core. Voor Vanhoucke, die al indruk maakte als belofte, een eerste echte kans om zich als klimmer aan het grote publiek te tonen. In juni neemt de jonge Aalbekenaar overigens ook deel aan de nog hoger ingeschatte Tour des Pays de Savoie in de Franse Alpen.

Robbe Debuyck

Onze drie West-Vlaamse wielertips van de week
© Foto Coghe

Junior Robbe Debuyck (18) uit Gullegem staat zondag als één van de grote favorieten aan de start van het provinciaal kampioenschap in Bredene. Begin mei won Debuyck voor eigen volk in Gullegem en werd hij achtereenvolgens zesde in Lochristi, vierde in Westkerke en 14de in de eindstand van de Ster der Vlaamse Ardennen, waarmee hij de tweede West-Vlaming was. Bovendien heeft Debuyck iets met kampioenschappen, want als tweedejaarsnieuweling veroverde hij al eens zilver op het Belgisch kampioenschap in… Hooglede-Gits. En bij Young CT kan hij zondag met onder meer Lennert Coghe en Roeland Dejonghe alvast op enkele sterke ploegmaats rekenen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier