Onze drie West-Vlaamse wielertips van de week

© Marc Van Hecke
Stijn Moerman en Tom Vandenbussche

Elke vrijdag geven wij onze drie tips van West-Vlaamse wielrenners, waarvan wij verwachten dat ze komend weekend zullen scoren. Deze week viel ons oog op junior Lothar Verhulst, belofte Seppe Verschuere en elite zonder contract Mathias De Witte . Waarom? Dat lees je hieronder.

Lothar Verhulst

1

Onze drie West-Vlaamse wielertips van de week

Tweedejaarsjunior Lothar Verhulst (17) uit Ledegem werd de voorbije weken niet op zijn wenken bediend. In Nokere Koerse was hij de motor van de belangrijkse ontsnapping van de dag die in de voorlaatste ronde weer gegrepen werd. Afgelopen weekend moest hij in de slotkilometers van de GP Bob Jungels in Luxemburg afhaken uit de kopgroep. Lothar had een lastige stageweek op school achter de rug en was amper aan trainen toegekomen, laat staan dat hij fris aan de start was verschenen. De Ledegemnaar van Avia WCup weende tranen met tuiten, maar ploegleider Rik Devoogdt is heel tevreden over zijn poulain. In de Ster van Zuid-Limburg, die dit paasweekend verspreid over drie dagen plaatsvindt, zal Lothar ongetwijfeld van zich laten spreken.

Seppe Verschuere

2

Onze drie West-Vlaamse wielertips van de week
© Marc Van Hecke

Vierdejaarsbelofte Seppe Verschuere (22) uit Outrijve is toe aan zijn seizoen van de waarheid. 2015 werd grotendeels gedwarsboomd door klierkoorts, maar de pion van VL Technics-Experza-Abutriek heeft de hoop om prof te worden nog lang niet opgegeven. Hij zette het huidige seizoen prima in en behaalde al enkele mooie ereplaatsen in het grote werk. Dit weekend begint de eerste belangrijke fase van zijn seizoen. Zijn ploeg betwist komend paasweekend drie eendagskoersen op Franse bodem. Seppe komt twee dagen in actie in Bretagne: zaterdag in de GP Gilbert Bousquet en maandag in het Circuit du Mené, die enkel openstaat voor beloften. Daarna volgen we wedstrijden mekaar snel op: volgende week vrijdag start de driedaagse Triptyque des Monts et Châteaux, een week later volgen zowel het PK tijdrijden als op de weg.

Mathias De Witte

3

Onze drie West-Vlaamse wielertips van de week
© Marc Van Hecke

Elite zonder contract Mathias De Witte (22) uit Sijsele liet zich net als zijn één jaar jongere ploegmaat Verschuere al enkele keren opmerken. In het regionale werk eindigde Mathias immers als drie keer in de top vijf. Ook de Sijselenaar rijdt dit weekend in Bretagne: zaterdag de GP Gilbert Bousquet en zondag de Boucles Guégonnaises. “Nu begint het seizoen echt”, liet hij deze week optekenen. Zijn resultaten van de voorbije weken laten alvast het beste verhopen. Mathias richt zich de komende maanden vooral op het rondewerk in het buitenland. Bij zijn ploeg krijgt hij daar alvast ruimschoots de kans toe met vanaf half april onder meer de Tour du Piémont Vosgien, de Tour du Jura en de Tour des Pays de Savoie.