Omloop van De Westhoek viert zaterdag eerste editie

Redactie KW

Zaterdag wordt met start te Nieuwpoort en aankomst na 177 kilometer in Poperinge de eerste editie van de Omloop van De Westhoek (1.1) georganiseerd. Deze koers vormt een tweeluik met de Eurométropole Tour van zondag.

“Onze Wielerclub Hoppeland heeft reeds jaren ervaring met het organiseren van wielerwedstrijden. Zo was Poperinge negen keer gast voor een aankomst van een rit in de Franco-Belge, de latere Eurométropole Tour. Tweemaal werd in Poperinge de start gegeven van een etappe van die rittenkoers”, zegt Bart Deschodt van het organiserende comité. “Wij zetten met het in leven roepen van de Omloop van De Westhoek een nieuwe stap voorwaarts, al kan ik niet ontkennen dat we hiervoor intens samenwerken met de Cazeau Pédale, de mensen achter de Eurométropole Tour. Ondanks het feit dat we een enieuwe organisatie zijn hebben we nu reeds de toezegging van vijf WorldTourteams.”

Quick-Step Floors, Lotto-Soudal, LottoNL-Jumbo, Ag2r-La Mondiale en Katusha-Alpecin zakken af naar het Marktplein van Nieuwpoort. In totaal zullen er 23 ploegen starten in de eerste editie van Dwars door De Westhoek. Wat betreft het parcours wordt het vertrek om 12u00 gegeven vanop het Marktplein van Nieuwpoort. Daarna gaat het via Veurne, De Panne, De Moeren, Krombeke en Westvleteren om zo naar Poperinge te keren waar op en rond de Ieperstraat nog eens drie plaatselijke ronden van elk 40 kilometer wachten met daarin telkens de beklimming van De Klijte en een kasseizone van zowat 500 meter. Omstreeks 16u30 kennen we de eerste laureaat van de Omloop van De Westhoek.

(BELGA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier