O(h) wat een berg met Japanse bolletjes

Japanse bolletjes.
Marc en Jens Desender
Marc en Jens Desender Vader en zoon in Tour de France

Op zondag 10 juli werd in Andorra gekoerst naar de top van de Arcalis.

‘s Morgens vroeg reeds beleefden tal van wielertoeristen hier hun moment de gloire: er waren gekke Ieren (Arcalis is de thuisberg van Dan Martin, die in Andorra woont), hoopvolle Colombianen (Quintana weet je wel), wielertoeristen met rugzakken (alsof die berg nog niet zwaar genoeg is zonder) of nog vrolijke Japanners, die hier de enige Japanse renner in de Tour kwamen aanmoedigen: Arashiro Yukiya, die in de rit naar Montauban nog de prijs van de strijdlust kreeg en nu net voor de bus Arcalis opfietste.

Op de slotklim was het verder aangenaam kennis maken met Luc Beernaert en Ginette Plantefever uit Roeselare, recent nog op tv samen met Jani in de koers.

Luc Beernaert en Ginette Plantefever.
Luc Beernaert en Ginette Plantefever.

Beiden zijn goed thuis bij de Etixx-Quick Step ploeg en keken vooral uit naar de doortocht van Julien Vermote, “een noeste werker zoals alle West-Vlamingen dat zijn.” Net naast de camper van het Roeselaarse echtpaar zit Ronny De Smet uit Knesselaere, hij is een die hard fan van Greg Van Avermaet. “Onvergetelijk is het moment dat hij in deze Tour tot bij mij reed om zijn bidon af te geven.” Op Arcalis kregen wij dan weer een de bidon van Riu Costa voor de voeten gegooid. Wij zitten morgen op weg naar Port d’Envalira, dak van de Tour 2016, zeker met goede benen.

O van Ordino, waartoe het skistation Arcalis behoort.
O van Ordino, waartoe het skistation Arcalis behoort.