Nys en Vanthourenhout nemen in Waregem allebei afscheid van veldrijden

Burgemeester Kurt Vanryckeghem en Sven Vanthourenhout bij de organisatie van de Soudal Cyclocross Masters van Waregem, met onder andere ex-veldrijder Erwin Vervecken. © HDV
Redactie KW

Op woensdag 24 februari wordt met de Cyclocross Masters al voor de vierde keer de afsluiter van het veldritseizoen georganiseerd in Waregem, en dat wordt er eentje met extra glans.

Waregem wordt immers de laatste veldrit van Sven Nys en spitsbroeder Sven Vanthourenhout. Wie de twee kleppers nog eens aan het werk wil zien, moet dus afzakken naar de Markt van Waregem op 24 februari. De West-Vlaamse Jolien Verschueren komt fietsen in haar achtertuin en moet de West-Vlaamse eer hoog houden bij de elite dames.

Rond 15 uur begint het spektakel al met een initiatie voor jonge renners. Er zijn momenteel al 225 inschrijvingen. Het is ook nog mogelijk om de dag zelf in te schrijven. Onder meer Sven Nys zal aanwezig zijn om de aanwezige rennertjes tips te geven. Er wordt ook een hoogspringwedstrijd ingelast, waarbij de renners over een zo hoog mogelijk balkje moeten springen. De organisatie verwacht om en bij de 10.000 toeschouwers.

(CC)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier