NOS wijdt ruime reportage aan hechte broederband tussen Sep en Ken Vanmarcke

Redactie KW

Sep Vanmarcke staat net als de vele andere op de voorjaarsklassiekers mikkende wielrenners voor de weken van de waarheid en aangezien hij voor een Nederlandse ploeg fietst, levert dat ook de bijhorende aandacht op.

Sep Vanmarcke koerst tegenwoordig voor het Nederlandse Belkin Pro Cycling, opvolger van de opgedoekte Rabobankploeg. Maar trainen doet hij nog het liefst van al met zijn broer Ken, zo leert de mooie reportage van de NOS-televisie. Ken heeft het ook geprobeerd als profwielrenner, maar was minder gezegend met koersbenen dan zijn broer Sep. Dus hield hij de wielrennerij voor bekeken en is hij op vandaag actief als postbode in Anzegem.

Toch blijft hij koersen, zelfs aan de zijde van Sep: ze malen dagelijks samen hun kilometers, telkens in de namiddag na de dagtaak van Ken. Voor de middag legt Sep zich toe op zijn grondoefeningen, na de middag haasten ze zich naar een centraal punt om van daar enkele uren het zadel te houden en West-Vlaanderen door te fietsen. Voor Sep is zijn broer een ideale sparringpartner en een compagnon de route, voor Ken geeft het een goed gevoel toch nog mee te kunnen met zijn broer, de prof, op het beste materiaal en in de meest professionele outfit. “Zo voel ik me toch nog ‘een echte'”, vertelt hij in de reportage.

(FJA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier