Nikolas Maes vindt dat Belgen er harde koers van moeten maken

Het geloof in Tom Boonen is sterk bij de Otegemnaar. © BELGA
Redactie KW

Nikolas Maes uit Otegem is één van de vier Etixx-Quick-Steprenners in de selectie van bondscoach Carlo Bomans.

Hij maakt zijn debuut op het WK. “Er is nog niet gesproken over de taakverdeling”, zegt hij, “maar ik denk dat mijn rol zondag duidelijk zal zijn: in dienst van de ploeg.”

“Ik ben trots op deze selectie”, vertelde Maes op een persmoment van de Belgische ploeg. “Carlo weet wat ik waard ben in een Vlaamse klassieker en ik denk dat ik daar ook mijn selectie aan te danken heb. Ik denk dat ik mijn plaats hier zeker verdien en de ploeg van dienst kan zijn. En ja, ik steun de Belgen voluit, als Zdenek Stybar of Niki Terpstra gaan, zal ik zeker het gat toerijden. Ook al zijn zij mijn ploegmaats, op het WK telt dat niet”, wuifde hij kritische vragen weg over de vele Etixx-Quick-Steppers in het team.

Het geloof in Tom Boonen is sterk bij de Otegemnaar. “Uiteraard kan hij op dit parcours uit de voeten en in de sprint de grote namen kloppen. Daar heb ik alle vertrouwen in, maar daarom moeten we het niet laten uitdraaien op een sprint. We hebben er alle baat bij om de koers mee hard te maken, samen met nog een aantal andere landen die geen sprint met een grote groep willen.”

(Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier