Niko Eeckhout uit Wielsbeke : “Kennis en ervaring doorgeven aan renners”

Redactie KW

Niko Eeckhout (43) is anno 2014 geen renner meer.

De voormalige Belgische kampioen Niko Eeckhout is nu sportdirecteur bij An Post Chain Reaction Sean Kelly, het team waarvoor hij zijn laatste jaren als prof reed.

“Het was inderdaad wel raar toen ik voor het eerst plaatsnam in de volgwagen. Voortaan geef ik geen commando’s meer op de fiets maar vanuit de auto. Ondertussen ben ik het wel al wat gewoon. Ik volg ook de renners op die zelf een coach hebben. Werken zij hun programma af en trainen ze voldoende? Ik moet controleren of dit allemaal wel gebeurt. De renners die geen eigen trainer hebben, geef ik raad op maat. De ene coureur kan je niet met de andere vergelijken. Die functie ligt me wel”, zegt Niko Eeckhout.

Jonge renners in ontwikkeling

“Wij hebben binnen de ploeg enkele steengoede renners, maar hun namen zijn bij het grote publiek nog niet gekend. Aan ons om daar verandering in te brengen. Ik denk in eerste plaats aan de Ier Ryan Mullen. Dat is een jongen van wie we nog veel gaan horen. Glenn O’Shea doet bij wielerliefhebbers een belletje rinkelen omdat hij met Iljo Keisse de Zesdaagse van Gent won. Een stille jongen, maar een beresterke renner. Zo kan ik er nog wel een paar opnoemen. Bij ons krijgen die gasten de kans zich te ontwikkelen. Ik wil hen zoveel mogelijk helpen door onder meer mijn kennis en ervaring aan hen door te geven”, besluit Rambo.

(BELGA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier