Nieuwigheid voor Cyclocross Masters in Waregem: wedstrijd hoogspringen voor veldrijders

Redactie KW

De spectaculaire afsluiter van het veldritseizoen vindt woensdagavond 25 februari voor de derde keer in het centrum van de paardenstad plaats. Op de Markt, waar de start- en aankomstlijn zich bevindt, zullen de topveldrijders elkaar bekampen in een wedstrijdje waarbij ze met hun fiets over een zo hoog mogelijke balk proberen te springen.

De nieuwigheid staat omstreeks 19.20 uur op het programma. “De hindernis zal het uitzicht hebben van een balkenpartij uit de jumping, refererend aan Waregem als paardenstad. We beginnen op een hoogte van 20 cm en telkens zullen we de balken enkele centimeters hoger leggen. Een renner die drie keer faalt is uitgeschakeld”, zegt Erwin Vervecken, de man die in het verleden drie keer wereldkampioen cyclocross werd en het gebeuren voor Golazo mee organiseert.

Specialisten Meeusen en Van der Poel

“Belangrijk verschil met een reguliere cyclocross is dat er de veldrijders na die eerste balk geen tweede wacht. Bovendien springen ze vanaf een harde ondergrond, wat spronghoogtes van wel 60 centimeter garandeert. Tom Meeusen is een specialist ter zake, maar ook kersvers wereldkampioen Mathieu van der Poel heeft me al gezegd dat hij die hoogte zeker aankan.”

Avondvullend programma

De volledige top van de cyclocrosswereld zal woensdag 25 februari in Waregem vertegenwoordigd zijn. Er wacht hen vanaf 18 uur een avondvullend programma met onder meer een tijdrit en wedstrijden voor elite dames en elite heren. Het parcours van 1,3 kilometer bevat diverse hindernissen als een brugje, wasbord, boomstammen en een zandbak en slingert zich door het stadscentrum en langs de stadionvijvers. “Het showgehalte en de fun primeren. Vergelijk dit gebeuren met een Natourcriterium”, aldus nog Erwin Vervecken. Afhankelijk van het weer worden 6.000 tot 8.000 toeschouwers verwacht. De toegang is gratis.

(TVW)