Nieuweling Miel Verscheure houdt er de goede moed in

Miel Verschuere rijdt zondag het clubkampioenschap in Meulebeke. "Ik zal daar ondervinden hoe goed ik deze winter gewerkt heb." © Foto Coghe
Redactie KW

Voor Miel Verscheure was uitrijden tot nog toe het hoogste goed. Als eerstejaarsnieuweling viel het hem al iets vaker te beurt dan als debuterende 14-jarige aspirant. Tastbare progressie dus en die trend wil hij doorzetten. Zijn groeispurt is zich inmiddels aan het voltrekken. Dat brengt een beschikking over meer krachten met zich en Miel wordt bovendien ook almaar behendiger.

“Mijn mooiste moment viel mij te beurt met mijn deelname aan de Tour de la Basse Meuse”, herinnert Miel zich graag. “Ik kon er, als één van de allerjongsten, één van de twee ritten voltooien en dat sterkte zijn overtuiging dat ik er kan komen. In het kampioenschap van West-Vlaanderen werd ik niet onaardig 30ste. Mijn beste uitslag liet ik in Moorsele optekenen: 16de!”

Zondag wacht een eerste test met het clubkampioenschap in Meulebeke. Daar zal ik een eerste keer ondervinden hoe goed ik gewerkt heb tijdens de voorbije winter

“Ik word ferm aangemoedigd door Freddy Deberdt en Floris Thoré, de twee begeleiders van Wielerteam Ieper, waar ik het helemaal naar mijn zin heb. Zondag wacht een eerste test met het clubkampioenschap in Meulebeke. Daar zal ik een eerste keer ondervinden hoe goed ik gewerkt heb tijdens de voorbije winter. Eindigen met de eerste hoofdgroep zou mij al enorm veel plezier doen.”

niet één sportgat

Miel was niet voor één sportgat te vangen. “Eerst voetbalde ik wat bij FC Westouter maar dat was hoegenaamd mijn ding niet”, zucht hij. “Vervolgens deed ik aan paardrijden bij de Ruiterschool Rodeberg, maar na enkele tochtjes met wielertoeristen was ik vastbesloten om het vlezige paard voor het stalen ros in te ruilen. Hoewel de aanpassing wat aansleept, beklaagde ik mij die keuze nog geen seconde. Ook mijn ouders en jongere zus Kato staan pal achter mij. Meer moet dat niet zijn om door te zetten.” (BCA)