Nieuwe voorzitter bij Wielerbond West-Vlaanderen: Filiep Jodts volgt Jules Vandergunst op

Redactie KW

Vandaag vond in Rumbeke-Roeselare de algemene vergadering van Wielerbond Vlaanderen afdaling West-Vlaanderen plaats. Belangrijkste nieuws is de opvolging van de aftredende Jules Vandergunst als voorzitter. Ruiseledenaar Filiep Jodts volgt hem op.

De algemene vergadering van Wielerbond Vlaanderen afdeling West-Vlaanderen kreeg een opmerkelijk elan door de aanwezigheid van maar liefst drie gewezen, huidige of toekomstige voorzitters: Frans Barbry, Jules Vandergunst en Filiep Jodts. Met Geert Glorieux – ook een West-Vlaming – tekende overigens ook de nieuwe ceo van Cycling Vlaanderen present.

Afscheidswoord Vandergunst

Jules Vandergunst nam voor de laatste keer het woord en benadrukt dat de Wielerbond in onze provincie voor belangrijke tijden staat. “Er zijn vooral bij nieuwelingen en juniores minder renners. Er is het moeilijke transferbeleid. En er zijn ook almaar minder koersen, hoofdzakelijk in de categorieën beloften en elite zonder contract.”

“Ik kijk met veel plezier terug op mijn periode bij de Wielerbond. Van Frans Barbry, van wie ik indertijd secretaris was, heb ik een mooie afdeling geërfd, die tot op heden bloeit. In Gent (waar Vandergunst ook vier jaar lang voorzitter van Wielerbond Vlaanderen was, red.) kende ik een moeilijke periode, maar ik kijk toch met veel voldoening terug op mijn periodes in Gent en de afdeling. Ik heb veel vertrouwen in mijn opvolgers – Geert Glorieux in Gent en Filiep Jodts in West-Vlaanderen. Zij zullen leiding geven zoals het moet. De wielersport is de mooiste sport die er is. Alle ervaringen die ik daarin opgedaan heb, zijn simpelweg onbetaalbaar.”

Benoemingen en verkiezingen

Op de algemene vergadering vond ook de benoeming en verkiezing van bestuurders en werkende leden plaats:

Filiep Jodts wordt bestuurder – voorzitter tot 2019. Eric Vanrobaeys blijft bestuurder – secretaris tot 2021. LucDeclerck blijft bestuurder – penningmeester tot 2021. Christine Van Elslande (2019), Marcel Demarest (2018) en Kristof Vercouillie kregen een benoeming tot bestuurder.

Volgende mensen kregen een aanvaarding als werkende leden: Christine Van Elslande (2019), Luc Declerck (2021), Francis De Fauw (2021), Dominique Dehaene (2019), Marcel Demarest (2018), Roland Knockaert (2021), KrisSpiesschaert (2021), Patrick Vande Kerckhove (2021), Bernard Vanluchene (2021), Eric Vanrobaeys (2021), Kristof Vercouillie (2021) en Dirk Vervaecke (2021).

Nieuwe voorzitter

Ook de nieuwe voorzitter, Filiep Jodts, nam tot slot het woord. Hij bedankte zijn voorganger voor de vele verdienstelijke jaren en keek al heel vooruit. “Ik wil het vertrouwen niet beschamen”, aldus de Ruiseledenaar, beroepsmatig als procureur in de rechtbank van Veurne aan de slag. “We zullen proberen enkele serieuze uitdagingen aan te pakken, zoals de inkrimpende renners- en supportersaantallen.” (TVB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier